Dienas ziņas

Ziemeļvidzemes internātpamatskolas absolventi varēs strādāt

Dienas ziņas

Ar grāmatu uz bērnudārzu

Apmācības pēc Liepājas uzņēmuma pieprasījuma

Pēc Liepājas uzņēmuma pieprasījuma tehnikums apmācīs metinātājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas Valsts tehnikums sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru un SIA ''Jensen Metal'' izveidojis īpašu mācību programmu, kas 11 bezdarbniekiem pēc lokmetinātāja kvalifikācijas apgūšanas garantē darbavietu uzņēmumā. 

Kurss izstrādāts, reaģējot uz ''Jensen Metal'' grūtībām kvalificētu darbinieku piesaistē konkrētai specializācijai.  Programmai atvēlēti aptuveni 32 000 eiro no Eiropas fondu līdzekļiem.  

Metināšanas ar volframa inertās gāzes metodi jeb TIG apguve īstenota Nodarbinātības valsts aģentūras programmas ''Apmācība pēc darba devēja pieprasījuma” ietvaros, kas šī gada pirmajos mēnešos palīdzējusi izglītot 54 darbiniekus visā valstī. 

Metālapstrādes uzņēmums ''Jensen metal'' stāsta, ka jau kopš tā dibināšanas brīža – 2004. gada - lielākā problēma, ar ko tas joprojām saskaras, ir pieredzējušu darbinieku piesaiste gan Liepājā, gan Latvijā.

“Kaut arī mēs Liepājā redzam ļoti lielu bezdarba procentu, vienalga atrast pieredzējušu metālapstrādes darbiniekus ir ļoti grūti,” saka ''Jensen metal'' biznesa kontroliere Ieva Līmeža. 

“Piecu sešu gadu laikā, kopš ir atjaunots Liepājas Valsts tehnikums, mūsu prioritārais mērķis ir sniegt šos izglītības pakalpojumus tieši tādā kvalitātē, kā to pieprasa darba tirgus,” uzsver Liepājas Valsts tehnikuma  direktors Agris Ruperts.  

Konkrētajā izglītības programmā paredzēta 640 stundu jeb 4 mēnešu apmācība, no šī laika viena trešdaļa ir teorētiskās, bet atlikušās divas trešdaļas – praktiskās apmācības uz vietas uzņēmumā. Izglītojamajiem izmaksā arī ikmēneša stipendiju – aptuveni 100 eiro.

Paši programmas dalībnieki atzīst – prakse uzņēmumā sniedz lielu drošības sajūtu, jo ir apziņa, ka, ja uzdotais tiks izdarīts pēc labākās sirdsapziņas – viņiem būs garantēta darba vietu.

“Strādāju veikalā 8 gadus un es sapratu, ka tas nav man, un dzirdēju labas atsauksmes par “Jensen metal”. Es dzirdēju no malas, ka teica, ka labi man jau iet. Nu cerēsim, ka arī palikšu,” saka topošā metinātāja Gunita.

Liepājas Valsts tehnikums jau iepriekš sadarbojies ar dažādām firmām, piemēram, ar vienu no lielākajiem Latvijas tekstiluzņēmumiem – SIA ''Lauma fabrics'', kā rezultātā izdevās apmācīt un radīt darbavietas 30 jauniem šūšanas operatoriem.

Tehnikums atklāj, ka nākamgad plāno uzsākt piecus Eiropas struktūrfondu atbalstītus profesionālās izglītības veicināšanas projektus, kuru primārais mērķis būtu mazināt bezdarbu gan pilsētā, gan valstī.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti