Pēc ilgstošās dīkstāves testēšanas režīmā ieslēgs «Liepājas metalurga» ražošanas iekārtas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šajā nedēļas nogalē pēc ilgstošās dīkstāves plānots testa režīmā iedarbināt "Liepājas metalurga" ražošanas iekārtas. Tas būs viens no maksātnesējīgā uzņēma pārdošanas procesa posmiem, lai pārbaudītu iekārtas un potenciālajiem pircējiem varētu sniegt nepieciešamo tehnisko informāciju, skaidroja "Liepājas metalurga" maksātnespējas procesa administrators Haralds Velmers

Testēšanas režīmā tiks iedarbināta gan tērauda elektrokausēšanas iekārta, gan velmētava, lai pārbaudītu ražošanas iekārtu darbību pēc aptuveni gadu ilgušās rūpnīcas dīkstāves un aizvadītās ziemas. Potenciālie pircēji gan šajā iekārtu testēšanā piedalīties nevarēs, taču tiks pieaicināts neatkarīgs eksperts, kurš sniegs savu novērtējumu. Notiekošais tikšot arī filmēts un fotografēts, lai potenciālie pircēji pēc tam varētu iepazīties ar iekārtu testēšanas rezultātiem.

Vēl līdz 13.jūnijam potenciālajiem investoriem ir iespēja iesniegt nesaistošus piedāvājumus. Pēc tam, vēl pirms saistošo piedāvājumu iesniegšanas, potenciālajiem investoriem būšot iespēja nepieciešamības gadījumā piesaistīt arī speciālistu no malas, lai veiktu padziļinātu izpēti.

Kopš maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" pamatražotnes pārdošanas procesa sākšanas kopumā ir uzrunāti gandrīz 160 investori.

Konfidencialitātes līgumi ir noslēgti ar 26 interesentiem, iepriekš informēja Velmers.

Pēdējās nedēļās tiek novērots pakāpenisks potenciālo investoru intereses pieaugums, norādīja Velmers. Tas ir pamatā saistīts ar faktu, ka bija nepieciešams laiks, lai uzrunāto potenciālo investoru lēmējinstitūcijas iepazītos ar "Liepājas metalurga" aktīvu pārdošanas procesu un aktīvu aprakstu, kā arī stratēģiski iekšēji lemtu par dalību procesā.

"Intereses pieaugums atspoguļojas parakstītos jaunos konfidencialitātes līgumos, vizītēs uz rūpnīcu, kā arī aktīvā virtuālajā datu istabā ievietotās informācijas caurlūkošanā. Sagaidām, ka atlikušajās divās nedēļās līdz sākotnējo nesaistošo piedāvājumu iesniegšanas termiņam parādīsies vēl papildu investoru interese, jo tiek vēl gaidītas atbildes no konkrētiem uzrunātajiem iespējamajiem investoriem," iepriekš informēja Velmers.

Kā ziņots, 2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja maksātnespējas administratora Haralda Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu "Prudentia".

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti