Dienas notikumu apskats

Piesardzīgi vērtē Sīrijas valdības un kaujinieku noslēgto pamieru

Dienas notikumu apskats

Turcijā aizturēts viens no vadošajiem izmeklējošajiem žurnālistiem

Pēc RD draudiem bargi sodīt taksistus «Taxify» atsakās no plāna prasīt septiņkāršu maksu

Pēc draudiem par bargiem sodiem «Taxify» atsakās no septiņkārtīgas maksas gadumijas naktī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Brauciens ar platformā “Taxify” izsauktu taksometru Rīgā Vecgada dienas vakarā un gadumijas naktī izmaksātu pat septiņas reizes dārgāk, nekā ierasts, ja vien Rīgas dome (RD) taksistiem nebūtu piedraudējusi ar 700 eiro sodu vai pat licences atņemšanu.

Likums pašvaldībām noteicis pienākumu uzraudzīt taksometru pakalpojumu tirgu, gan licencējot pakalpojumu sniedzējus, gan nosakot maksimālos tarifus. Rīgas saistošie noteikumi paredz, ka taksists no klienta par iekāpšanu nedrīkst prasīt vairāk par 2,13 eiro, par katru nobraukto kilometru atļauts iekasēt līdz 71 centam, bet par mašīnā pavadīto laiku – līdz 14 centiem par minūti.

Taču kompānija “Taxify”, ar ko sadarbojas vairāk nekā 400 Rīgas taksistu, nākusi klajā ar rekomendāciju Vecgada dienā un naktī cenas būtiski palielināt – no četrām līdz pat septiņām reizēm. “Piemēram, iepriekšējā gadā “Taxify” naktī apkalpoja vairākus tūkstošus klientu, tomēr Rīgā vairāk nekā seši tūkstoši klientu izsaukuma brīdī aplikācijā neredzēja nevienu auto. Tāpēc Vecgada vakarā un citos pieprasījuma periodos vadītājiem jādod iespēja nopelnīt atbilstoši, jo tā ir svētku diena, kurā viņi ir darbā, nevis ar tuviniekiem,” skaidro “Taxify” izpilddirektors Ilmārs Arsenovičs.

Viņš norāda, ka šādos svētkos klientu pieprasījums var būt pat 14 reižu lielāks nekā ikdienā, taču taksometru vadītājiem nav iespējas būtiski celt tarifus. “Šo noteikumu rezultā taksometri vienkārši nav pieejami, vai arī uz tiem ir jāgaida vairākas stundas,” saka Arsenovičs.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola norāda, ka tādas prettiesiskas darbības, par braucienu prasot virs domes atļautā, bijušas arī pērn. Bet šogad domē sola taksistus kontrolēt. Tāpēc klientus aicina paņemt čeku par pakalpojumu un vērsties domes Satiksmes departamenta kontroles dienestā, lai pašvaldība varētu sodīt par pārkāpumiem.

Pēc Rīgas domes asajām iebildēm un draudiem taksistus sodīt kompānija

“Taxify” tomēr atteikusies no “brīvā tirgus” ieceres, taču tarifi būs maksimālie, kādus Rīga pieļauj.

““Taxify” pēc kopīgām sarunām ar Rīgas domi vienojušies Vecgada vakarā un Jaungada naktī piemērot visiem braucieniem augstāko pieļaujamo tarifu, vienlaikus nepārsniedzot Rīgas saistošajos noteikumos tarifu slieksni. Šajā periodā tarifs braucieniem būs 2,13 eiro par iekāpšanu, 71 cents par kilometru un 14 centi par minūti,” stāsta uzņēmuma izpilddirektors

Sarunās ar domes vadību arī panākta vienošanās, ka Rīga saistošos noteikumus pārskatīs. “Taxify” gribētu, lai tarifu griesti vispār tiktu atcelti. Tāpat “Taxify” grib, lai gadumijas naktī varētu prasīt vismaz septiņas reizes lielāku maksu par ikdienas cenrādi. Rīgas domes vadība norāda, ka

tāda izņēmuma nakts varētu būt, bet par tarifiem pagaidām nerunā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti