Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Andu Čakšu

Rīta Panorāma

Denisa Paškeviča kvartets Mazmežotnes muižā

Intervija ar Andri Ozolu

Pēc diviem gadiem Stopiņos varētu atklāt lielu «IKEA» centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc diviem gadiem Stopiņos varētu atklāt Latvijā pirmo Zviedrijas uzņēmuma „IKEA” centru, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols.

„Pēc diviem gadiem ar nosacījumu, ja mēs labi izdarīsim savu mājas darbu,” teica Ozols, vaicāts, kad veikals varētu tikt atvērts.

Viņa minētie mājas darbi ir infrastruktūras sagatavošana, piemēram, ceļa izbūve. Šie izdevumi būs uz Rīgas, Stopiņu un valsts pleciem. „Ir jāizdara viss, lai mēs trāpīgi to novestu līdz rezultātam,” piezīmēja Ozols.

Viņš neslēpa, ka šis nav vienīgais lielais investīciju projekts, par kuru rit sarunas. „Tādi projekti ir vairāki – ne tikai tirdzniecībā. Pārsvarā ražošanā,” paskaidroja Ozols.

„IKEA” ir pasaulē plaši pazīstams mēbeļu un mājas piederumu ražotājs.

"IKEA" labums

Lielveikala lielais labums – cilvēki mazāk iztērēs par mēbelēm, Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” atzina finanšu un investīciju eksperts Ģirts Rungainis: “Veikals dos jaunas darba vietas, pašvaldībai – ienākumus un ietekmēs mēbeļtirdzniecības ainu. Iespējams, cilvēki brauks no Igaunijas un kaut ko te iegādāsies. Iespējams, no biznesa iezies kādi citi veikali, bet ekonomikas attīstībai tas par sliktu nenāks.”

Arī mēbeļu ražotāju asociācijas "Latvijas koks" izpilddirektors Andris Plezers Latvijas Radio atzina, ka IKEA nesaskata kā lielu konkurentu: ""IKEA" nav tikai mēbeles. Vairāk būtu jābaidās tirdzniecības vietām, kas šodien tirgo kaut ko līdzīgu "IKEA" mēbelēm.”

Viņš arī atzina, ka Latvijā lielākais mēbeļu uzņēmums “Avoti” ir pilnībā orientēts uz "IKEA", taču  pārējie uzņēmumi ar to sadarbojas ļoti maz.

Savukārt Stopiņu novada priekšsēdētāja vietniece Vita Paulāne arī atzina, ka veikala būvniecība Stopiņiem būtu neatsverams ieguvums. “Tās būtu jaunas darba vietas, ienākumu nodokļa palielinšanās pašvaldības budžetā, attīstīta teritoriju, kas piesaistītu nākamās investīcijas.”

Sarunas par iespējamo veikala būvniecību turpināšoties oktobra vidū, atzina Paulāne.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti