Dienas ziņas

Igaunija uz divām dienām atjauno robežkontroli ar Latviju

Dienas ziņas

Trešdaļai mājražotāju Latvijā būtu jāveic atzīšana

Tiekas Latvijas un Lietuvas dzelzceļa uzņēmumu vadītāji

Pēc četru gadu pārtraukuma tiekas Latvijas un Lietuvas dzelzceļa uzņēmumu vadītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pēc aptuveni četru gadu pārtraukuma pirmdien, 5.jūnijā, Rīgā tikās "Latvijas dzelzceļa" un "Lietuvas dzelzceļa" vadītāji, lai pārrunātu savstarpējo sadarbību, arī jautājumus par Lietuvas pusē nojauktās dzelzceļa līnijas Mažeiķi–Reņģe nākotni.

Pēc tikšanās jaunais "Lietuvas dzelzceļa" vadītājs Mants Bartuška komentēt sarunu rezultātu Latvijas žurnālistiem atteicās. Tikmēr "Latvijas dzelzceļa" vadītājs Edvīns Bērziņš tikšanās rezultātu atzina par labu.

"Pieskārāmies arī tādam sarežģītam jautājumam kā Reņģes jautājumam. Lietuvas dzelzceļa vadītājs vēl nav gatavs dot atbildi, kā Lietuvas puse to risinās. Viņiem ir ciešas konsultācijas ar Eiropas Komisiju un Orlenu, kas ir ieinteresēts šī posma atjaunošanā. [..] Bet es redzu pozitīvo virzienu, ka viņš šo jautājumu nav nolicis malā," vērtēja Bērziņš.

Tikšanās laikā pārrunāta arī turpmākā sadarbība kravu un pasažieru pārvadājumos un elektroniskās dokumentācijas pilnveidē. Iepriekšējā abu valstu dzelzceļa uzņēmumu vadītāju tikšanās notika 2013.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti