Pēc «Brexit» jārēķinās ar nodokli paciņām un internetveikalu pasūtījumiem no Lielbritānijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) nesīs būtiskas pārmaiņas pasta sūtījumos, ar ko jārēķinās arī tiem, kas iecienījuši britu interneta veikalus.

Pametot Eiropas Savienību, Lielbritānija kļūs par trešo valsti, uz ko attieksies tādas pašas muitas formalitātes, kā uz citām valstīm ārpus vienotās Eiropas, brīdina Valsts ieņēmumu dienests.

Nekomerciāliem sūtījumiem, piemēram, radinieku paciņām, muitas nodokli piemēros no vērtības virs 45 eiro, bet komerciāliem sūtījumiem, tajā skaitā interneta veikalu pasūtījumiem nodokļi nebūs jāmaksā tikai līdz 22 eiro vērtībai.

Par pirkumiem līdz 150 eiro būs jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis (PVN), bet virs 150 eiro – arī muitas nodoklis.

Tas būs jāmaksā pasūtītājam pie saņemšanas, taču šo summu precīzi iepriekš nevarēs zināt, atzina Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes eksperte Irēna Knoka.

VID pārstāve Irēna Knoka: Par nodokļiem sūtījumiem no Lielbritānijas pēc “Brexit”
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

„Muitas nodokļa likmes ES nav īpaši lielas – plus mīnus 10% atkarībā no preču veida. Bet tālāk jau, rēķinot PVN, tas tiek iekļauts aprēķinā. Un tas viss kopā summējas,” stāstīja Knoka.

“[Pasūtītājam] tā ir zināma spēle uz aklo. Jo preču daudzums ir ļoti liels, un tarifu pozīcijas arī ir iespaidīgā daudzumā,” skaidroja Knoka.

“Tāpēc, lai simtprocentīgi jau iepriekš pateiktu personai – jums būs jāmaksā tik un tik, būtu jāveic pamatīga izpēte un jāskatās pēc dokumentiem. Tā ir ļoti liela neērtība tieši fiziskām personām,” atzina VID pārstāve.

KONTEKSTS:

Divus mēnešus pirms nospraustā "Brexit" datuma pašlaik valda neskaidrība, kādā gultnē process ievirzīsies tālāk pēc tam, kad britu parlaments janvārī noraidīja premjeres Terēzas Mejas panākto izstāšanās vienošanos. Viņa vēlas jaunas ar sarunas ar Briseli, bet ES vienošanās pārskatīšanas iespēju noraida.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti