Pēc audita atlaiž «Rēzeknes satiksmes» vadītāju; viņš vērsīsies tiesā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rēzeknes pilsētas dome no amata ir atbrīvojusi pašvaldības dibinātā uzņēmuma SIA “Rēzeknes satiksme” vadītāju Jevgēniju Koršenkovu, kurš šajā amatā bija kopš uzņēmuma dibināšanas - 9 gadus. Šāds lēmums pieņemts pēc audita, kas parādījis līdzšinējo vadītāju kā nesaimniecisku. Pārmetumus pats Koršenkovs uzskata par safabricētiem un ir nolēmis vērsties tiesā.  

ĪSUMĀ:

  • Pēc audita pašvaldība nolemj atlaist “Rēzeknes satiksmes” vadītāju Koršenkovu.
  • Viņam pārmet, piemēram, ka iepirkumos nepamatoti sašaurināts piegādātāju loks. Tāpat “Rēzeknes satiksmes” vadītājs esot kavējis auditoru darbu.
  • Koršenkovs pārmetumus noraida kā nepamatotus.
  • Koršenkovs nolēma izstāties no Rēzeknes mēra pārstāvētās “Saskaņas”.
  • Koršenkovs ir nosūtījis materiālus ģenerālprokuratūrai, ir vērsies KNAB.
  • Viņš plāno vērsties arī tiesā.
  • “Rēzeknes satiksmē” ir iecelts pagaidu valdes loceklis -  pakalpojumu attīstības un pārdošanas vadītājs Viktors Borcovs.
  • Plānots sludināt jaunu konkursu uz “Rēzeknes satiksmes” vadītāja vietu.

“Ar dokumentāciju bija ļoti slikta situācija, es varu saprast, ka Jevgēnijs personīgi uztver šo lēmumu, bet tur viss ir godīgi un visi tie lēmumi bija neizbēgami,” tā pirmdien, 27. jūlijā, tiekoties ar presi, situāciju raksturoja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (“Saskaņa”).

Koršenkovs pēc funkcionālā audita tika atlaists no vadītāja amata.

Pēc audita atlaiž «Rēzeknes satiksmes» vadītāju; viņš vērsīsies tiesā
00:00 / 03:23
Lejuplādēt
Pārmetumi ir par to, ka iepirkumos ir nepamatoti sašaurināts piegādātāju loks, šoferiem un dispečeriem par vienu un to pašu pienākumu atšķiras samaksa un vēl citi, stāstīja Bartaševičs.

“Audits atklājis, ka pastāv būtiskas problēmas tehnisko līdzekļu ekspluatācijā, uzņēmumā darbojas programmatūra “TeamWork”, tā reģistrēta uz cita īpašnieka vārda, par šo faktu mēs brīdinājām valdes locekli, ka vajag sakārtot šo situāciju, bet līdz noņemšanas lēmumam nebija visas tās lietas sakārtotas un juridiskā problēma netika atrisināta,” norādīja Bartaševičs.

Tāpat “Rēzeknes satiksmes” vadītājs esot kavējis auditoru darbu.

“Tie pārkāpumi ir konstatēti, un es nevaru tagad iedomāties, jo no audita puses arī bija tādas pretenzijas, ka nesniedz informāciju, neizsniedz dokumentus auditam, slēpj informāciju. Tas tikai norāda uz to, ka ir vēl vairāki pārkāpumi, kurus tā vadība gribēja noslēpt, tas nozīmē, ka ar šo cilvēku mēs nebijām pārliecināti, ka dome var veikt kontroli pār savu uzņēmumu,” sacīja Bartaševičs.

Auditu aizvadītajā gadā ierosināja veikt domes priekšsēdētājs, pērn viņš bija “Rēzeknes satiksmes” kapitāla daļu turētājs, taču, tā kā no šī gada to nevar veikt politiķis, tagad pašvaldību uzņēmumā pārstāv Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs.

Aleksandrs Bartaševičs un Jevgēnijs Koršenkovs līdz šim abi ir pārstāvējuši politisko partiju “Saskaņa”.

Tagad gan atlaistais “Rēzeknes satiksmes” vadītājs partiju pamet.

“Es pateicu saviem kolēģiem, ka es ar “Saskaņu” neesmu saskaņā, es šodien nosūtu iesniegumu, un esot 20 gadus partijā, tagad es izstājos,” sacīja Koršenkovs.

Savukārt sev veltītos pārmetumus, veicot “Rēzeknes satiksmes” vadītāja pienākumus, viņš uzskata par nepamatotiem.

“Pilnība nepiekrītu paustajiem apgalvojumiem, tie ne ar ko nav pamatoti. Mulsina arī tas fakts, ka mani neiepazīstināja ar pasūtītā audita rezultātiem. Ja ir pretenzijas, uzdodiet jautājumus uzņēmuma vadītājam. Un man būtu iespēja atbildēt uz šīm pretenzijām. Šajā gadījumā tas nenotika, tāpēc es pieļauju domu, ka šis dokuments ir safabricēts. Mēs lieliski strādājām deviņus gadus, mūs katru gadu pārbaudīja iekšējais audits un ārējais sertificētais audits, un nekādi pārkāpumi netika konstatēti,” sacīja Koršenkovs.

Koršenkovs ir nosūtījis materiālus ģenerālprokuratūrai, ir vērsies KNAB un plāno vērsties arī tiesā.

Savukārt SIA “Rēzeknes satiksmē” ir iecelts valdes loceklis uz pagaidu laiku, šo pienākumu veic “Rēzeknes satiksmes” pakalpojumu attīstības un pārdošanas vadītājs Viktors Borcovs, un tiek plānots sludināt jaunu konkursu uz “Rēzeknes satiksmes” vadītāja vietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti