Pēc attīrīšanas iekārtu bojāšanās «Balticovo» nedaudz samazinājis ražošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc tam, kad no ierindas izgājušas putnkopības uzņēmuma AS “Balticovo” ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, uzņēmums nedaudz samazinājis ražošanu, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) Jelgavas pārvaldes direktors Hardijs Verbelis.

Verbelis skaidroja, ka attīrīšana iekārtas izgājušas no ierindas un uzņēmums veicis pasākumus notekūdeņu samazināšanai. Nedaudz samazināta ražošana un notekūdeņi tiek novadīti uz Iecavas attīrīšanas iekārtām.

Dienesta pārstāvis pastāstīja, ka apdraudējums videi ir ne tik liels, taču tas var būt bīstams zivīm, kas lielās vielu koncentrācijas dēļ varētu slāpt.

Pirmdien, 11.aprīlī, dienesta pārstāvji tikušies ar uzņēmumu un izstrādāts rīcības plāns, pieprasīts arī monitorings, lai kontrolētu piesārņojuma līmeni. Ja piesārņojuma līmenis paaugstināsies, VVD no uzņēmuma prasīs papildu rīcību.

Jau ziņots, ka pirmdien, 11.aprīlī, no ierindas izgājušas putnkopības uzņēmuma AS “Balticovo” ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Valsts vides dienests situāciju uzņēmumā vērtēja kā ļoti nopietnu apdraudējumu. Ik dienu uzņēmums vidē novada aptuveni 500 kubikmetru notekūdeņu, informēja dienests. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti