Pazīstami briti protestē pret «Brexit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pazīstami Lielbritānijas mākslinieki, uzņēmēji un politiķi uzsākuši akciju “Tautas balsojums”. Tā mērķis ir novērst valsts izstāšanos no Eiropas Savienības.

Britu raidorganizācija BBC ziņo, ka pirmais kampaņas pasākums notika galvaspilsētā Londonā un uz to ieradās vairāk nekā 1200 cilvēki. Aktīvisti norādīja, ka valsts iedzīvotājiem, nevis parlamentam būs jāpastiprina noslēgtā “Brexit” vienošanās un, ja cilvēki referendumā to noraidīs, tiks novērsta arī valsts aiziešana no bloka.

Pasākuma dalībnieki uzsvēra, ka izstāšanās nosacījumi neatbilst tam, ko pirms 2016. gada jūnija balsojuma solīja tās atbalstītāji. Tikmēr valdošo konservatīvo un leiboristu partiju pārstāvji atkārtoti noraidījuši iespēju saglabāt valsts dalību savienībā. Viņi uzsvēra, ka iedzīvotāji izdarīja izvēli un politiķiem tā jāciena.

KONTEKSTS: 

2016.gada  jūnijā 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES). Valdība oficiālo pieteikumu par aiziešanu no ES iesniedza 2017.gada martā, bet Lielbritānijas izstāšanās sarunas no ES sākās 2017.gada jūnijā.  2017. gada decembrī Brisele un Londona panākusi pēdējā brīža “Brexit” vienošanosatrisinot trīs galvenos pirmās fāzes jautājumus: par Īrijas robežas nākotni, pilsoņu tiesībām un šķiršanās rēķinu. Vēlāk arī Eiropas Parlaments balsojumā atbalstīja “Brexit” sarunu nākamās fāzes sākšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti