Pavļuts uzdod veikt pārbaudi par obligātā elektroenerģijas iepirkuma kvotu izsniegšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts uzdevis līdz š.g. 1.aprīlim veikt dienesta pārbaudi par komersantiem piešķirtajām elektroenerģijas obligātā iepirkuma tiesībām kopš 2012.gada 28.augusta, kad valdība nolēma apturēt jaunu tiesību piešķiršanu vismaz līdz 2016.gadam – informē ministrija.

„2012.gada augustā valdība lēma, ka jaunu kvotu izsniegšana ir pārtraucama un termiņu pagarināšanā ir jāievēro daudz stingrākas prasības. Ir izveidota darba grupa, lai samazinātu obligātā iepirkuma komponentes maksājumu pieaugumu. Tomēr ministrijas administratīvā vadība ir turpinājusi kvotu izsniegšanu arī pēc valdības lēmuma, uzņemoties jaunas saistības visiem elektroenerģijas patērētājiem. Lai arī kādi būtu formālie juridiskie argumenti, šāda ministrijas administratīvās vadības rīcība ir pretrunā skaidri paustai valdības nostājai jaunas kvotas neizsniegt un daudz stingrāk uzraudzīt to īstenošanu. Administratīvo lēmumu pieņemšana par kvotu izsniegšanu ir Ekonomikas ministrijas administratīvās vadības kompetence, tāpēc ir nepieciešams pārliecināties, vai ministrijas administratīvā vadība, pieņemot faktiskos lēmumus par kvotu piešķiršanu, ir ievērojusi likumības un lietderības principus,” dienesta pārbaudes nepieciešamību skaidro D.Pavļuts.

Dienesta pārbaudes laikā komisijai ir jāizvērtē Ekonomikas ministrijas administratīvās vadības pieņemto lēmumu likumība un jāsniedz ministram slēdziens ar rekomendācijām par nepieciešamo rīcību līdz š.g. 1.aprīlim. Pēc iepazīšanās ar komisijas ziņojumu ekonomikas ministrs lems par turpmāk nepieciešamo rīcību, lai nodrošinātu, ka Ekonomikas ministrijas darbā tiek ievēroti ministra un valdības dotie uzdevumi un termiņi, kā arī tiek nodrošināta laba pārvaldība un sabiedrības interesēm atbilstoša administratīvo lēmumu pieņemšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti