Pavļuts: LMT un «Lattelecom» sāk pārklāties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pašlaik uzņēmumi "Latvijas Mobilais telefons" ( LMT) un „Lattelecom” vairākās jomās sāk savā starpā pārklāties un tie būtu jāapvieno, tā pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio pauda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP).

„Viennozīmīgi nevar palikt tā, kā ir. Šobrīd ir virkne pakalpojumu jomu, kur šie uzņēmumi sāk viens otru pārklāt satura veidošanā, datu pārraidē. Domāju, no iedzīvotāju viedokļa būtu interesantāk redzēt integrētu piedāvājumu,” sacīja Pavļuts.

„Telekomunikāciju tirgus ļoti strauji attīstās, konkurē ne tikai komunikācijas, arī satura radīšanā ar tradicionālajām televīziju un mediju kompānijām. Daudzas tendences rāda, ka ir nepieciešams likt kopā spēkus. Domāju, ka patērētājiem tas nākotnē nozīmē tikai labu,” pauda ministrs.

Par LMT un "Lattelecom" valsts daļu pārdošanu valstī tiek diskutēts jau ilgi, taču jau vairākām valdībām vienoties tā arī nav izdevies. Līdz ar ekonomisko lejupslīdi šo uzņēmumu privatizācijas jautājums apstājās.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs " Lattelecom" (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Savukārt "Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Skandināvijas koncernam "TeliaSonera" patlaban pastarpināti pieder 49% " Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij – 51%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti