Pavļuts: Arī konflikts starp «Liepājas metalurga» īpašniekiem kavē uzņēmuma glābšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Valdība nevar lemt par palīdzību finansiālās grūtībās nonākušajam uzņēmumam “Liepājas metalurgs”, kamēr tā īpašnieki paši nav izrādījuši gatavību investēt savā uzņēmumā un atrisināt savstarpējos konfliktus. Tā šorīt intervijā Latvijas Radio raidījumā “Labrīt” sacīja ekonomikas minuistrs Daniels Pavļuts.

Viņš norādīja, ka šajās nedēļās uzņēmuma kreditori un piesaistītais konsultants aktīvi nodarbojās ar situācijas risinājumu meklējumiem. Starp tiem ir gan kredītu pārstrukturizēšana, akcionāru papildu investīcijas uzņēmumā, kā arī jauna īpašnieka meklējumi. Tomēr pirms valdība varēs lemt, vai kaut kā palīdzēt “Liepājas metalurgam”, nozīmīga būs pašu akcionāru rīcība.

Pēc Pavļuta sacītā, akcionāru vai investoru vēlme ieguldīt “Liepājas metalurgā” rādīs to, cik perspektīvi viņi šo uzņēmumu vērtē. Ja tas nenotiks, tad vienīgais iemesls glābt uzņēmumu būs  - uzturēt darba vietas Liepājā. Šādā gadījumā valdībai gan būs jāvērtē, vai uzņēmuma uzturēšana tiešām ir labākais veids kā palīdzēt šiem cilvēkiem.

Ekonomikas ministrs arī pieļāva, ka vēl viens iemesls, kāpēc “Liepājas metalurga” akcionāri līdz šim ir bijuši pasīvi un atlikuši lemšanu par uzņēmuma kapitāla palielināšanu, ir viņu savstarpējais konflikts.

Tomēr vēl drīzākajā laikā Ekomomikas ministrija iecerējusi sasaukt Tautsaimniecības padomes vadību, lai vēlreiz ar akcionāriem izvērtētu iespējamos uzņēmuma tālākos attīstības scenārijus.

Līdz aprīļa vidum valdībā ir jāiesniedz arī ziņojums par uzņēmuma kreditoru nosacījumiem aizdevumus pārstrukturizēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti