Rīta Panorāma

Nacionālais teātris sāk 95. sezonu

Rīta Panorāma

LLPA: ja nebūs būtisku izmaiņu, pašvaldībām nākamgad pietiks līdzekļu funkciju izpildei

Pavļuts: "Aldaris" faktiski slēdz ražošanu Latvijā

Pavļuts: «Aldaris» faktiski slēdz ražošanu Latvijā (papildināts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Viena no lielākajiem Latvijas alus darītājiem - „Aldara” - paziņojums par PET pudelēs pildīto un vairāku citu lēto alus šķirņu brūvēšanas pārcelšanu uz uzņēmuma mātes kompānijas „Carlsberg” ražotnēm faktiski nozīmē, ka tas slēdz savu ražošanu Latvijā. Tā intervijā Latvijas Televīzijai pauda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (Reformu partija), piebilstot, ka tas ir viens no negatīvajiem piemēriem ārvalstu investīcijām.

Ekonomikas ministrija esot uzņēmumam piedāvājusi savu atbalstu, lai tas saglabātu ražošanu Latvijā, taču kompānija neesot bijusi tam gatava.

Pavļuts šim uzņēmuma solim īstu pamatojumu neredz, jo vērojama Latvijas ekonomiskās situācijas uzlabošanās.

Ministrs atzina, ka šis ir viens no negatīvajiem piemēriem tam, kas var notikt ar ārvalstu investoriem. Labākās investīcijas ir tās, kuras rada ko jaunu, piemēram, uzbūvē ražotni, savukārt, investoriem pārpērkot esošos uzņēmumus, šāds risks pastāv.

Reaģējot uz Pavļuta teikto, savukārt "Aldaris" trešdien uzsvēra, ka turpinās brūvēt alu Latvijā. Uzņēmums turpinās brūvēt tādas alus šķirnes kā "Aldara Porteris", "Mežpils" un citas.

Uzņēmums esot vairākas reizes ticies ar valdības pārstāvjiem. „Apspriedām, kā valdības realizētā politika var palīdzēt nozarei kopumā, jo ar Latvijas tirgu saistām ilgtermiņa plānus. Mēs pilnībā apzināmies, ka valdības iespējas pašreizējā situācijā sniegt ilgtermiņa atbalstu vienam privātam uzņēmumam ir ierobežotas, tādēļ paši meklējam atbilstošāko risinājumu, kā izmainīt uzņēmuma stratēģiju atbilstoši tirgus tendencēm un atsākt pelnīt. Tikšanās laikā apliecinājām, ka mums ir ambīcijas saglabāt tirgus līdera statusu Latvijā," skaidro "Aldaris" valdes priekšsēdētājs Veli Pekka Tennila.

Jau ziņots, ka „Aldaris” līdz nākamajai sezonai plāno pārcelt daļu ražošanas uz citām „Aldara” mātes uzņēmuma „Carlsberg” ražotnēm. Pārcelt plānots PET pudeļu un vairāku citu lēto alus šķirņu brūvēšanu. Lētā alus brūvēšana peļņu „Aldarim” pērn nav nesusi. „Lursoft” dati rāda, ka alus darītava strādājusi ar gandrīz trīs miljonu latu zaudējumiem.

Pārmaiņu rezultātā darbinieku skaits "Aldarī" samazināsies. Uzņēmumā sola atbalstu darbiniekiem, kas paliks bez darba.

Kur turpmāk ražos Latvijā populārākās „Aldara” alus šķirnes, izlemts vēl neesot, arī pārējās izmaiņas ir procesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti