Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: Gatavošanās doties ārā

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Rainu Nikiforovu

Intervija ar Gunu Paideri

Patiesos labuma guvējus atklājuši 83% no visām Latvijā reģistrētajām juridiskajām personām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Patiesos labuma guvējus atklājuši 83% no visām Latvijā reģistrētajām juridiskajām personām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Uzņēmuma reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere.

Visbiežāk patiesā labuma guvējus atklājuši uzņēmumi  (97%). Ar tām juridiskajām personām, kuras savus patiesā labuma guvējus vēl nav atklājušas, Uzņēmumu reģistrs veic individuālas pārrunas un līdz šim no reģistra ir izslēgts vairāk nekā 300 juridisko personu.

"Ir jāuzdod jautājums - kādēļ investors vēlas slēpties? Mēs esam saņēmuši signālus no starptautiskās vides, ka tas, ka vide kļūst caurspīdīgāka, viņiem ir pievilcīgāk," norādīja Paidere. Jautāta, cik daudz šādi uzņēmumi ir ienesuši valsts budžetā, Paidere norādīja, ka 2019. gada pavasarī 2000 juridiskās personas, kas nebija atklājušas patiesā labuma guvējus, valsts budžetā bija iemaksājušas 300 miljonus eiro. Tādēļ Uzņēmumu reģistrs ar tām juridiskajām personām, kuras neaklāj savus patiesā labuma guvējus, vispirms cenšas vest pārrunas.

KONTEKSTS:

Pastiprināts darbs pie uzņēmumu patieso labuma guvēju norādīšanas sekoja pēc tam, kad Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komiteja "Moneyval" 2018. gadā noteica Latvijai stingrāku kontroles režīmu. Tās ziņojumā par Latviju tika skaidrots, ka Latvijas rīcība atzīta par mazefektīvu divās jomās, tajā skaitā patieso labuma guvēju noteikšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti