Patērētāju tiesību sargs soda divus uzņēmumus par maldināšanu ar bezprocenta kredītiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs par maldinošām atzinis uzņēmumu «Pigu Latvia» un «Incredit Group» komercpraksi, izplatot reklāmas ar saukļiem “Bezprocentu kredīts! Pērc un nepārmaksā! 0% kredīts. Izmanto!” un “Bezprocentu kredīts”. 

Kompānijai «Pigu Latvia», kas plašāk zināma ar interneta veikalu 220.lv, piemērots 3000 eiro sods, savukārt «Incredit Grop» sodīts ar 4500 eiro.

Patērētāju tiesību sargi konstatējuši, ka reklamētais kreditēšanas pakalpojums nemaz nav “bezprocentu kredīts” ar nulles procentu likmi, bet gan maksas kredīts. Piemēram, par 90 eiro vērtu preci gada laikā bijis jāsamaksā 99 eiro, jo piemērota teju 20 procentu gada likme.

PTAC pārstāve Sanita Gertmane: Par bezprocenta kredītiem
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāve Sanita Gertmane skaidroja, ka patiesībā bezmaksas kredīts nebija bezmaksas, un, iespējams, cilvēki varēja izšķirties par preces iegādi, izmantojot šo kredītu, domājot, ka tas ir bezmaksas.

Viņa norādīja, ka daudzās reklāmās izskan, ka kredīti ir ar 0% likmi, tāpēc centrs iesaka patērētājiem pirms šādu kredītu ņemšanas pārliecināties, ka tas tiešam ir bez maksas. Ja tā nav, centrs aicina informēt par šādiem gadījumiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti