Patērētāju tiesību sargi: Maskas aizvien ir dārgas, bet kļūst aizvien pieejamākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sejas aizsargmaskas aizvien ir dārgas, bet kļūst aizvien pieejamākas, secināts Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) šobrīd veic gan roku dezinfekcijas līdzekļu, gan visa veida sejas masku cenu un pieejamības monitoringu. Un jau esot pirmie secinājumi.

Piemēram, roku dezinfekcijas līdzekļu cenas ir augstas, taču samazinās. Tiesa, jāņem vērā, ka to izgatavošana prasa lielus līdzekļus. Preces pieejamība šobrīd ir vērtējama kā laba.

Pašlaik laba ir arī dažādu veidu sejas aizsargmasku pieejamība. Lai arī to cenas ir daudzkārt augstākas nekā pirms Covid-19 epidēmijas, tomēr pārkāpumi nav saskatāmi.

PTAC vadītāja Baiba Vītoliņa
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

“Gan respiratori, gan medicīnas maskas ir pieejamas. Cenas ir salīdzinoši augstas. Respiratoriem varbūt ir atbilstoši šim produktam, jo tas tomēr ir ar nopietnu aizsardzību. Savukārt medicīnas maskas ir no 40 līdz 90 centiem, kas ir būtiski dārgāk nekā pirms Covid-19 krīzes. Bet mums nav nekādu liecību, ka tas kaut kādā veidā būtu saistīts ar tirdzniecības ļaunprātību. Vienkārši tirgus ir mainījies pēc Covid-19 krīzes un milzīgā pieprasījuma, kas radies,” skaidroja PTAC vadītāja Baiba Vītoliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti