Pašvaldības varēs aizliegt rīkot azartspēles noteiktās teritorijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Turpmāk pašvaldības savos saistošajos notiekumos varēs paredzēt teritorijas, kurās aizliegts organizēt azartspēles, paredz Saeimas galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Azartspēļu likumā.

Deputāti atbalstīja  Jaunās konservatīvas partijas (JKP) pārstāvja Gata Eglīša ierosinājumu noteikt, ka azartspēles nav atļauts organizēt “attiecīgās pašvaldības vietās vai teritorijās, kuras noteiktas pašvaldības saistošajos noteikumos”.

Par šo priekšlikumu balsoja 62, pret – 16, atturējās 10 deputāti.  

Bet Saeimas vairākums noraidīja Jaunās konservatīvās partijas sagatavotos priekšlikumus azartspēļu un izložu likumā, kas paredzēja spēļu zāļu slēgšanu visā Latvijas teritorijā, atstājot tiesības spēļu zāles un kazino iekārtot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

JKP deputāts Juris Jurašs paziņojumā medijiem norādīja, ka “diemžēl Saeimā ļoti spēcīgs ir azartspēļu organizētāju lobijs un nevar izslēgt koruptīvas vienošanās, lai šo sērgu Latvijā nosargātu”.

Jurašs aicināja “sabiedrību vērsties pie Saeimas deputātiem un skaidri norādīt, ka Latvijas sabiedrība ir skaidri pret šo sērgu!”

JKP valdes priekšsēdētājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns paziņojumā medijiem, komentējot šo Saeimas lēmumu, norādīja, ka “Saeimas deputātu vairākums ir demonstrējis ļoti lielu gļēvulību”.

Bordāns brīdināja, ka azartspēļu ierobežošanā JKP ir “ļoti liela prioritāte, tāpēc, ja koalīcijas partneri turpinās to ignorēt, mēs paturam tiesības spert pretsoļus.” 

Tomēr Saeima nodeva izskatīšanai komisijām JKP priekšlikumu aizliegt spēļu zālēs tirgot alkoholu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti