Pašvaldības sakārtotā ražošanas teritorijā Sventē ienāks vietējais uzņēmums «Eka paipalas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daugavpils novads kopā ar Daugavpils pilsētu un Krāslavas novadu iesaistījušies kopīgā projektā, kurā iecerēts ekonomiskajā apritē atgriezt vairākas degradētās teritorijas. Pirms nepilniem diviem gadiem Kalkūnes pagastā renovētā ēkā ienāca šūšanas uzņēmums, savukārt jau šodien Daugavpils novada dome parakstīs līgumu ar uzņēmumu „Eka paipalas” par nomas tiesībām uz pārtikas produktu ražošanas teritoriju Sventes pagastā. Uzņēmums sola ražošanā investēt 300 tūkstošus eiro un radīt 12 jaunas darba vietas.

Pašvaldības sakārtotā ražošanas teritorijā Sventē ienāks vietējais uzņēmums "Eka paipalas"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Atbalstot uzņēmējdarbību ekonomiski mazāk attīstītajos novados, savedot kārtībā degradētās teritorijas, ceļus - respektīvi, radot uzņēmējiem pievilcīgāku vidi un tādējādi veicinot ražošanas attīstību un jaunas darbavietas, pirms dažiem gadiem tika uzsākta 50 miljonus vērtā Latgales programma.

Daugavpils novada Sventes pagasta Puncuļi tika iezīmēta kā viena no novada degradētajām teritorijām. Nu te, kā izrāda novada domes finanšu pārvaldes īpašumu nodaļas vadītāja Ilze Ondzule, ekspluatācijā tika nodota jauna pārtikas produktu ražošanas teritorija, kurai izsolē  atrasts arī apsaimniekotājs.

“Te tika uzbūvētas divas pilnīgi jaunas būves - ražošanas ēka un noliktava ar kopējo telpu platību 933,30 kvadrātmetru,  un izveidota ar to saistītā infrastruktūra, kas ļaus attīstīt ražošanu vai apstrādi. Objekta nomas sākuma cena par mēnesi bija 877,30 eiro, izsoles solis bija 80 eiro. Izsolē piedalījās viens pretendents - SIA „Eka paipalas” - vietējais Sventes uzņēmums, kurš nosolīja šo objektu par 957,30 eiro,” stāsta Ondzule.

Uzņēmums „Eka paipalas” darbojas jau vairāk nekā piecus gadus. Šobrīd, kā stāsta tā valdes priekšsēdētājs Vasilijs Petrovs, divos angāros ir ap 75 tūkstoš paipalu.

“Cerams, ka tiksim galā, lai arī situācija ir grūtāk prognozējama. Cerams, ka produkcijas apjoms un produktu realizācijas apjomi palielināsies. Mēs nodarbojamies ar paipalu olu un gaļas ražošanu. Mēnesī saražojam ap miljonu paipalu olu. Produkciju arī eksportējam uz Baltijas valstīm un nedaudz uz Skandināviju,” klāsta Petrovs.

Līdztekus olām uzņēmums ražo arī gaļas produkciju, un tieši tam, lai attīstītu ražošanas procesu, „Eka paipalas” arī nolēma paplašināties un pieteicās uz jauno ēku nomas izsoli.

SIA Eka paipalas pārstāvji
SIA Eka paipalas pārstāvji

“Tur būs pārtikas ražošanas cehs un pārtikas noliktava. Gribam izplatīt jaunu produkciju, attīstīt pārtikas pārstrādi, izveidot olu ražošanas jaunu produkciju un arī gaļas produkciju. Radīsim arī jaunas darbavietas un investēsim iekārtās,” saka Petrovs.

Šis teritorijas revitalizēšanā jeb ekonomiskās dzīvības atgriešanā kopumā tika ieguldīti gandrīz 1,2 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums bija 800 tūkstoši eiro.

Uzņēmums ir priecīgs par iespējām attīstīties un darboties pilnīgi jaunās ēkās, taču pretī tam arī šajā projektā, vadoties pēc izsoles nosacījumiem, būs jāsniedz sava artava, atzīst Ilze Ondzule.

“Noteikumi nosaka, ka uzņēmumam jāizveido ne mazāk kā 12 jaunas darbavietas, kā arī jāveic investīcijas savos nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos ne mazāk kā 300 000 eiro apmērā,” norāda Ondzule.

Daugavpils novadā šis ir jau otrais projekts, kas vērsts gan uz degradēto teritoriju sakārtošanu, gan biznesa attīstību, apliecina novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aivars Raščevskis.

“Pirmais šāds objekts mums bija Kalkūnes pagastā Randenē, kur attīstījās šūšanas ražošana, šis - Sventē - ir otrs. Tas ir spilgts un labs piemērs uzņēmējdarbības attīstībai. SIA “Eka paipalas” ir strādājošs un ražojošs uzņēmums, taču tagad tam pavērsies jaunas perspektīvas - radīt jaunas darbavietas, ko tas apņemas darīt, un ieguldīt iekārtās 300 tūkstošus eiro,” saka Raščevskis.

Uzņēmums „Eka paipalas” šodien slēdz līgumu ar Daugavpils novada domi uz 10 gadiem, kas paredz, ka tuvāko triju gadu laikā šīs ēkas arī pilnībā tiks apsaimniekotas, ievērojot izvirzītās prasības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti