Pašvaldības aicina valdību dot tām lielāku autonomiju lēmumos par savām kapitālsabiedrībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Bez lielām diskusijām valdības komiteja pirmdien, 16.maijā, apstiprināja grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, bet pašvaldības nākotnē vēlas lielāku autonomiju.

Valdības komiteja apstiprināja grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas paredz pārskatīt kārtību, kādā valsts un pašvaldību īpašumā esošiem uzņēmumiem jāiesniedz gada pārskati, un arī pagarina termiņu, kurā tiek ieviesti stingrāki nosacījumi valsts un pašvaldību dalībai uzņēmējdarbībā.

Grozījumiem atbalstu pauda arī pašvaldības, tomēr Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Kristīne Kinča uzsvēra, ka pašvaldības vēlas uzsākt diskusiju par lielāku rīcības brīvību ar sev piederošajām kapitālsabiedrībām.

LPS pārstāve Kinča: Pašvaldības aicina dot tām lielāku autonomiju lemumos par savām kapitālsabiedrībām
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

“Aicinātu diskutēt par to, ka, līdzīgi kā ar nekustamā īpašuma iznomāšanu un atsavināšanu, arī kapitālsabiedrībām ir autonomās lemšanas tiesības,” aicināja Kinča.

Viņa mudināja  ministrus uzsākt izstrādāt normatīvos aktus, paredzot, ka pašvaldībām ir tiesības rīkoties autonomi ar savām kapitālsabiedrībām.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti