Pašvaldībām ēku energoefektivitātes uzlabošanai pieejami vairāk nekā 29 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Centrālā finanšu līgumu aģentūra (CFLA) no 20. janvāra sāks pieņemt projektu iesniegumus pašvaldību ēku energoefektivitātes uzlabošanai, informēja CFLA pārstāvji. Šim mērķim no Atveseļošanas fonda (AF) pieejams 29,3 miljonu eiro liels finansējums.

Atbalstu varēs saņemt projekti, kuru īstenošana ļaus ietaupīt vismaz 30% primārās enerģijas gadā, salīdzinot ar patēriņu pirms pasākumu īstenošanas. 

Pašvaldību ēkās ar AF atbalstu varēs veikt dažādus uzlabojumus energoefektivitātes un siltumnoturības veicināšanai, tai skaitā veikt ēku pārbūvi, apgaismojuma, dzesēšanas, ventilācijas, siltumapgādes sistēmu izveidi vai atjaunošanu, ēkas enerģijas patēriņa vadībai nepieciešamo viedo tehnoloģiju iegādi, pieslēgumu izveidi pie centralizētās siltumapgādes sistēmas un citām darbībām.

Plānotās projekta izmaksas šajā investīciju programmā var būt robežās no 30 000 līdz diviem miljoniem eiro. No AF līdzekļiem paredzēts segt attiecināmās izmaksas granta veidā 100% apmērā.

Projektu iesniegumus CFLA pieņems no 20. janvāra līdz 22. jūnijam. Projektu atlases dokumentācija pieejama CFLA mājaslapā. Par projektu iesniegumu sagatavošanu CFLA janvārī organizēs tiešsaistes semināru.

Atklātā projektu iesniegumu atlase notiks, īstenojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto AF investīciju programmu "Pašvaldību ēku un infrastruktūras uzlabošana, veicinot pāreju uz atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju izmantošanu un uzlabojot energoefektivitāti". 

Programma tapusi, lai sekmētu pašvaldību ēku un infrastruktūras energoefektivitāti, tādējādi samazinot pašvaldību budžeta izdevumus turpmākai ēku uzturēšanai un apsaimniekošanai, kā arī samazinot komunālo pakalpojumu izmaksas iedzīvotājiem, kuri saņem pašvaldību sniegtos pakalpojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti