Dienas ziņas

Neskaidrības par projekta finansēšanu pēc reformas

Dienas ziņas

Pakalpojums cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Bažas par reģionālo biznesa inkubatoru nākotni

Pašvaldībām bažas par reģionālo biznesa inkubatoru nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) kopš pagājušā gada ar Ekonomikas ministriju diskutē par ministrijas plānotajām pārmaiņām reģionālo biznesa inkubatoru finansējumā. Pastāv iespēja, ka budžets tiks samazināts par 4 miljoniem eiro.    

Jēkabpilī atrodas viens no 15 Latvijas biznesa inkubatoriem. Trīs ar pusi darbības gadu laikā kopā saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi, un no tiem gandrīz puse bijusi inkubācijai. Šobrīd inkubatora atbalstu izmanto 22 aktīvi inkubācijas un 12 pirmsinkubācijas perioda dalībnieki.

“Jēkabpils reģionam ir 11 pašvaldības - tas ir tas mūsu reģions, kurš mums ir jāaptver,” stāstīja Jēkabpils biznesa inkubatora vadītāja Jolanta Šūmakere.

Jebkurai uzņēmējdarbības atbalsta programmai reģionā ir liela nozīme, tieši tādēļ Latvijas Pašvaldību savienība ierosina izveidot vēl divas inkubatora filiāles, jo, viņuprāt, šobrīd inkubatoru tīkla pārklājums nav pietiekams.

Kā šis, tā arī citi pašvaldību savienības priekšlikumi var netikt realizēti, ja tiks īstenota Ekonomikas ministrijas iecere samazināt biznesa inkubatoru budžetu par četriem miljoniem eiro.

“Ja šī nauda tiks noņemta, tad mēs nevarēsim runāt par pirmsinkubācijas prototipa izstrādes stāstu, mēs nevarēsim runāt par iekārtu grantu palielinājumu un absolūti izslēgts būs jautājums par apgrozāmo līdzekļu līdzfinansēšanu. Tāpat noteikti tad ir apdraudēta arī Saldū un Gulbenē inkubatora filiāļu atvēršana,” sacīja LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane.

Jēkabpils biznesa inkubatorā skaidroja, ka nav pamata satraukumam par inkubatora pastāvēšanu, taču arī viņi ministrijas iecerēs saredz riskus.

Latvijas Pašvaldību savienībai jau izdevies pārliecināt Ekonomikas ministriju nesamazināt biznesa inkubatoru finansējumu par 15 miljoniem eiro, kā tas bija plānots sākotnēji.

LPS pauž cerību, ka ministrija izvērtēs reģionālo inkubatoru pozitīvo ietekmi vietējās uzņēmējdarbības vides stiprināšanā un radīs iespēju saglabāt līdzšinējo finansējuma apjomu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti