Rīta Panorāma

Intervija ar Egonu Dombrovski un Herbertu Laukšteinu par Liepājas teātra viesizrādēm Rīgā

Rīta Panorāma

Daudzveidīga atpūta Ogres Zilajos kalnos

Burti kļūst par biznesu

Paštaisīti izgaismoti burti kļūst par biznesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viens no jaunajiem Latvijas uzņēmējiem, kurš savu darbību attīsta ar biznesa inkubatoru palīdzību, ir SIA “PIKU”. Sākās viss ar pavisam vienkāršu vēlmi izdekorēt bērnu istabu. Rezultātā Laima Gruzdiņa un Kristiāna Kupča izveidoja uzņēmumu, kas ražo koka burtus ar spuldzītēm. Nupat viņas arī atvērušas jaunu veikalu, kurā var iegādāties Latvijā ražotas bērnu rotaļlietas.

Sākās tas viss ar bērnu istabas iekārtošanu. Tad radās ideja par bērnu vārdu pirmo burtu izveidošanu, kas kalpotu kā gaismas un dizaina elements istabā.

“Gribējās papildināt bērnistabu ar kādu interesantāku, personalizētāku dekoru. Paši uztaisījām pirmo no koka, ar zāģīti, ar lampiņām sataisījām,” atceras Laima Gruzdiņa.

Burti iepatikušies arī draudzenei Kristiānai, un kopīgi tika izveidots bizness, ražojot gaismas burtus dažādās krāsās no koka. Ar uzņēmējdarbību abas nodarbojas trešo gadu, un nu ir izveidota ražotne. Tagad top ne tikai burti, bet arī citi produkti.

“Produkti bieži vien nāk ģimenes vajadzībām. Mums jāiet uz kāzām, un domājām – varētu uztaisīt kādu oriģinālu dāvanu. Kaut ko uztaisām un pēc tam palaižam kā produktu. Vai arī - bērni. Viņi saka, ka baloni plīst, un viņi grib tādu, kas nesaplīst. Mēs bērnam uztaisām balonu, kam var regulēt gaismas kā naktslampiņu,” stāsta Kristiāna Kupča.

Pie sasniegtā viņas nedomā apstāties. Nupat Rīgā, Tērbatas ielā, atvērušas bērnu rotaļlietu veikalu. Tajā tiek tirgoti ne vien personalizētie koka burtiņi, bet arī dažādas citas bērnu rotaļlietas no 70 Latvijas ražotājiem. Veikalā pieejamas gan spēles, gan apģērbi, gan Latvijā izdoti žurnāli un grāmatas bērniem.

Īdētājiem, kuri saka, ka Latvijā nekas nenotiek, šeit nav ko darīt – pasmejas abas uzņēmējas. “Pilnīgas muļķības. Viss notiek. Ja tev ir degsme, tu esi atradis īsto lietu, tev deg acis. Es nevaru iedomāties, ka man jābrauc prom.

Es gribu šeit visu darīt, attīstīt. Katru dienu ar prieku doties uz savu darbu un darīt to ar mīlestību, no visas sirds.

Valsts to vēl visu atbalsta: konkursā “Atspēriens” mēs ieguvām grantu, lai iegādātos CNC frēzi – lielu darba galdu, kur var šos burtus daļēji izgriezt. Mēs esam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatora paspārnē. Tur mums ļoti palīdz.”

Laima un Kristiāna ir lielisks piemērs, kā ar savu enerģiju, un izmantojot valsts un dažādu pašvaldību piedāvātās iespējas, var attīstīt biznesu, kas rada prieku gan pašām, gan citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti