Panorāma

Eksprestesti – maldinoši un neprecīzi

Panorāma

Dīkstāves pabalstu minimums – 180 eiro

Pasta sūtījumus nodos bez paraksta

Pasta sūtījumus nodos bez paraksta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai samazinātu risku, ka reizē ar paciņu vai ierakstītu vēstuli pastnieks piegādā arī vīrusu, šodien grozīti noteikumi par sūtījumu piegādi dzīvesvietā. Ārkārtējās situācijas laikā par ierakstītu sūtījumu saņemšanu nebūs jāparakstās.

Līdz šim, saņemot ierakstītu pasta sūtījumu, saņēmējam bija jāparakstās elektroniskajā ierīcē. Pasts gan dezinficēja šīs ierīces, bet, lai pasargātu pastniekus, sūtījumu saņēmējus un sabiedrību kopumā no Covid-19 izplatības, nolemts uz ārkārtējās situācijas laiku no tām atteikties vispār.

"Reģistrēti sūtījumi klientiem tiks piegādāti līdzšinējā kārtībā. Pasta darbinieks tāpat kā līdz šim pārliecināsies par saņēmēja vai pilnvarotās personas identitāti. Vienīgā atšķirība – piegādes faktu fiksēs pats pastnieks mobilajā ierīcē," pauda VAS “Latvijas pasts” valdes locekle Anda Ozola.

Satiksmes ministrija pēc uzņēmuma “Latvijas pasts” lūguma sagatavoja attiecīgus noteikumu grozījumus, un šodien tie akceptēti arī Ministru kabinetā. Satiksmes ministrs pauda pārliecību, ka arī bez paraksta konfliktsituācijās būs iespējams pierādīt sūtījumu piegādi.

"Tiek dota iespēja tiem komersantiem, kuriem ir tehniskie sakaru līdzekļi – īpašas GPS sistēmas, ar kurām var pierādīt, ka konkrētais piegādātājs konkrētajā datumā un laikā ir bijis attiecīgajā vietā, tas būtu tas pierādīšanas objekts," norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Līdzīga sūtījumu piegādes kārtība uz ārkārtējās situācijas laiku ieviesta gandrīz visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti