«Pasažieru vilciens» šogad vēlas noslēgt līgumu par 32 vilcienu iegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

AS "Pasažieru vilciens" (PV) šogad plāno noslēgt jauno elektrovilcienu iepirkuma procedūru un parakstīt līgumu par 32 elektrovilcienu sastāvu piegādi, informē PV pārstāve Iveta Kancēna.

Tad secīgi 2018. gadā plānots uzsākt darbus jauna depo plānošanā un izbūvē. Uzņēmums šogad plāno aktīvu sadarbību ar valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz), lai elektrovilcienu zonā varētu izbūvēt jaunas platformas un sakārtot pasažieru infrastruktūru, kad sāks kursēt jaunie elektrovilcieni. 

Elektrovilcienu iepirkums ir lielākais uzņēmuma izaicinājums šogad. To, pārrunājot PV pērn paveikto, kā arī 2018. gada uzņēmuma plānus, tikšanās laikā ar PV vadību - padomes priekšsēdētāju Sandi Šteinu un valdes priekšsēdētāju Rodžeru Jāni Griguli - norādījis satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Ņemot vērā vērienīgā infrastruktūras attīstības un investīciju projekta "Rail Baltica" un dzelzceļa elektrifikācijas virzību, ministrs uzdeva PV strādāt kopā ar valsts AS “Eiropas dzelzceļa līnijas” un LDz, piedaloties projektu īstenošanas plānošanā, lai nodrošinātu visu iesaistīto pušu saskaņotu rīcību projektu realizēšanā. 

Grigulis informējis, ka PV pērn pārvadāja 17,33 miljonus pasažieru, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2016. gadā. Dīzeļvilcienu zonā pasažieru skaita pieaugums sasniedza 4,5%. PV pasažieru skaita pieaugums reģistrēts otro gadu pēc kārtas. Provizoriskie šā gada pirmo divu mēnešu dati liecina, ka arī 2018.gadā var sagaidīt pozitīvu pasažieru skaita dinamiku, norāda uzņēmumā.

2017.gadā PV reisā norīkoja 84 252 vilcienus. Tehnisku, cilvēcisku vai ārkārtas apstākļu dēļ pilnībā vai daļēji tika atcelts 141 reiss, kas ir 0,16% no reisu kopējā skaita. Vilcienu veikto reisu precizitāte ir sasniegusi 99,18%. 

KONTEKSTS

Saskaņā ar sākotnējo plānu pirmajam jaunajam elektrovilcienam bija jāsāk kursēt 2012. gada beigās. Kopš tā brīža ir pagājuši vismaz pieci gadi. Vilcieni uz Latvijas sliedēm joprojām tie paši, bet aiz muguras divi neizdevušies iepirkumi, zaudējumi un krimināllieta pret bijušo PV valdi. Atsācies trešais mēģinājums tikt pie jaunajiem elektrovilcieniem. Ja beidzot izdosies iegādāties jaunos elektrovilcienus, finanšu slogu par tiem valdība būs uzlikusi saviem pēctečiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti