«Pasažieru vilciena» valdē atkārtoti ievēlēti Rodžers Jānis Grigulis un Aldis Daugavvanags

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

AS “Pasažieru vilciens” padome valdes priekšsēdētāja amatā ir ievēlējusi Rodžeru Jāni Griguli un valdes locekļa amatā Aldi Daugavvanagu ar pilnvaru termiņu uz pieciem gadiem, informēja uzņēmumā.

Alda Daugavvanaga pilnvarojuma līgums stāsies spēkā no 22. jūnija, Rodžera Jāņa Griguļa – no 16. oktobra. Abi valdes locekļi jau ieņēma šos amatus kopš 2017. gada.

Padomes lēmums balstīts uz Griguļa un Daugavvanaga izvērtējumiem par sniegumu amatos piecu gadu laikā, viņu iesniegumiem un apliecinājumiem, ka amata ieņemšanai šķēršļi nepastāv. Viņu kompetenču izvērtējumu veica SIA "Fontes executive search" līderības attīstības un novērtēšanas centrs.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka “Pasažieru vilciena” valdes pilnvaru laikā sekmīgi atrisināta virkne izaicinājumu. No tiem būtiskākie ir elektrovilcienu ritošā sastāva atjaunošana, tostarp jaunu elektrovilcienu iepirkuma organizēšana un finansējuma piesaiste elektrovilcienu iegādes finansēšanai, pasažieru pārvadājumu nepārtrauktības nodrošināšana dīzeļvilcienu maršrutos, kā arī pakalpojuma sniegšana ierastajā intensitātē ieņēmumu un pasažieru plūsmas samazinājumā Covid-19 pandēmijas ietekmē. 

Tāpat norādīts, ka 2020. gadā AS “Pasažieru vilciens” sāka nest peļņu tās īpašniekam – valstij –, izmaksājot dividendes gan par 2020., gan 2021. gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti