«Pasažieru vilciena» padomē viens jauns un divi līdzšinējie locekļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

AS “Pasažieru vilciens” (PV) akcionāru sapulcē iecelta uzņēmuma jaunā padome. Darbu tajā uzsāks Kaspars Briškens, bet darbu turpinās divi tās līdzšinējie locekļi – Sandis Šteins un Inta Liepa, informēja uzņēmums.

Jaunās padomes pilnvaras sākas ar 30. decembri. Tā ievēlēta saistībā ar iepriekšējās pilnvaru termiņa beigām.

Padomei pilnvaras piešķirtas uz pieciem gadiem. Jaunās “Pasažieru vilciena” padomes priekšsēdētāju padome no sava vidus ievēlēs nākamajā padomes sēdē janvāra sākumā.

Kaspars Briškens uzņēmuma padomē darbosies ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā. Šobrīd viņš ir arī “Rail Baltica” kopuzņēmuma AS “RB Rail” Stratēģiskās attīstības vadītājs.

Briškena līdzšinējā pieredze saistīta ar vadošu amatu ieņemšanu “airBaltic”, Latvijas Loģistikas asociācijā, kā arī Satiksmes ministrijā un Ārlietu ministrijā. Briškenam ir Stokholmas universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.

Sandis Šteins darbu “Pasažieru vilciena” padomē turpinās ar kompetenci stratēģiju izstrādes un ieviešanas jomā. Šteins kopš 2016. gada ir šī uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. Tāpat Šteins šobrīd ir SIA “Kool Latvija” valdes loceklis.

Līdz šim Šteinam bijusi pieredze vadošos amatos tādos tirdzniecības uzņēmumos kā SIA “Rimi Latvija”, SIA “Kurši”, “Statoil”, kā arī apdrošināšanas uzņēmumā AAS “Balta”. Viņam ir Latvijas Universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.

Intas Liepas kompetence padomē būs saistīta ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu. Viņa “Pasažieru vilciena” padomē darbojas kopš 2016. gada decembra. Pašlaik viņa ir arī SIA “Clean R” Juridiskā departamenta direktore.

Iepriekš Liepa strādājusi vadošos amatos valsts AS “Latvijas pasts”, Finanšu ministrijā un Satiksmes ministrijā. Viņai ir maģistra grāds tiesību zinātnē, iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Padomes locekļu amatu kandidātus izvērtēja komisija, kurā darbojās Pārresoru koordinācijas centra, Satiksmes ministrijas, Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības, biedrības “Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija” un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti