Pasažieru apgrozījums lidostā jūnijā samazinājās par 92,7%, salīdzinot ar pagājušo gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pasažieru apgrozījums šā gada jūnijā lidostā "Rīga" samazinājās par 92,7%, salīdzinot ar 2019. gada jūniju. Tāpat par 27,7% samazinājās arī saņemto un nosūtīto kravu un pasta apjoms, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Jūnijā lidostā "Rīga" iebraukušo un izbraukušo pasažieru kopskaits bija 55 466 – par 45 tūkstošiem jeb 5 reizes vairāk nekā maijā.

Attēls: Centrālās statistikas pārvalde (CSP)

Pirmajā pusgadā lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru kopskaits bija 1,3 miljoni, un tas ir par 62,9% mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Šajā periodā saņēma un nosūtīja 9,9 tūkstošus tonnu kravu – kritums par 25,7 %.

Attēls: Centrālās statistikas pārvalde (CSP)

KONTEKSTS:

Tūrisma, aviācijas un arī ēdināšanas nozari arī Latvijā būtiski ietekmējusi Covid-19 infekcijas izplatība. Tās ierobežošanai Latvijā līdz 10. jūnijam tika noteikta ārkārtējā situācija, kuras laikā bija spēkā virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos un starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem.

Covid-19 krīzē cieta arī lidosta "Rīga" – tā apturēja investīcijas un samazināja darbinieku skaitu. Valdība vēlāk nolēma atbalstīt lidostu ārkārtējās situācijas apstākļos par kopējo summu 54,42 miljoni eiro, palielinot uzņēmuma pamatkapitālu un atceļot dividenžu maksājumu par iepriekšējo gadu.

Lai arī sākotnēji valsts lidosta "Rīga" Covid-19 infekcijas krīzes dēļ plānoja atlaist vairāk nekā 500 darbinieku, reāli darbs uzteikts 353 uzņēmumā strādājošajiem. To intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti