Panorāma

Cik gatava ir Iekšlietu ministrija?

Panorāma

Lutera baznīcu slēdz uz mēnesi

Ierobežo pasažieru pārvadājumus

Pasažieri papildu informāciju par atceltajiem reisiem var saņemt pie pārvadātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē sestdien, 14. martā, nolemts no 2020. gada 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu. Kravu pārvadājumiem ierobežojumi nav noteikti, informē Satiksmes ministrija.

“Satiksmes ministrija ir informējusi ministrijas kapitālsabiedrības par valdības pieņemto lēmumu, un tās nodrošina tālāku saziņu ar starptautiskajiem pasažieru pārvadātājiem, kuriem savukārt iespējami ātri jāinformē pasažieri par gaidāmajām izmaiņām. Aicinu Latvijas valstspiederīgos rūpīgi izvērtēt iespēju pēc iespējas ātrāk atgriezties Latvijā, - līdzīgi ceļošanas ierobežojumi tiek noteikti arī citās valstīs,” saka satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Ar 2020. gada 17. martu aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļu un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Satiksmes ministram atļauts izdarīt izņēmumus par starptautisko pasažieru pārvadājumu izpildi pēc attiecīga pieprasījuma saņemšanas. Satiksmes ministrija noteiks kritērijus, kas piemērojami, lai lemtu par izņēmumiem starptautisko pasažieru pārvadājumu izpildē.

Iedzīvotājiem un uzņēmumiem pašlaik ir īpaši aktuāli izmantot eParakstu, lai lietotu e-pakalpojumus un uzņēmumi turpinātu starptautisko darījumu slēgšanu. Par eParakstu izmantošanu var sazināties ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru pa tālruni: 6710878, e-pastu: [email protected] (24/7) vai darbdienās no 8.00 līdz 20.00 uz epastu: [email protected].

Par pasta sūtījumiem, piegādes laikiem aicināts sazināties ar Latvijas Pasta Klientu centru pa tālruņiem: 27008001, 67008001 no pirmdienas līdz piektdienai: 8.00 - 19.00 un sestdien: 9.00 - 15.00, e-pasts: [email protected].

Pasažieriem par atceltajiem braucieniem, tajā skaitā lidojumiem, autobusu, vilcienu un prāmju satiksmi, kā arī biļešu pārcelšanu vai atmaksu jāsazinās ar savu pārvadātāju uzņēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti