Dienas ziņas

Rīgas domei dod pēdējo iespēju

Dienas ziņas

Bauskas pansionātu nodos LSK

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums meklē vienotu vēstījumu par Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumā viens no mērķim ir rast atbildi, ar kādu vienotu vēstījumu nākotnē Latviju piedāvāt pasaulē, lai sekmīgi piesaistītu investorus un radītu atpazīstamību jau esošajiem uzņēmumiem. Tāpat forumā apbalvojumus saņēma šī gada izcilākie Latvijas eksportētāji.

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums norisinās sesto reizi. Šis notikums ir iespēja uzņēmējiem dibināt jaunus kontaktus, kā arī smelties iedvesmu un idejas nebijušu projektu īstenošanai. Jau otro reizi par tā norises vietu izvēlēta Valmiera.

“Valmiera ir pazīstama ar savu pieeju uzņēmējdarbībai, reģionālajām izmaiņām, plašo bildi skatā par Latviju. Tāpēc tikai likumsakarīgi, ja lietas, kas saistās ar ekonomiku un inovācijām, notiek pilsētā, kur tas jau tiek praktizēts,” skaidro Pasaules Brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēde Kristīne Saulīte.

Forumā atbildes tiek meklētas uz vairākiem jautājumiem. Kā nākotnes izglītība var kļūt par Latvijas ekonomikas dzinējspēku? Kā mūsu valstij piesaistīt jaunus talantus, un kā viņus noturēt šeit? Ar ko par Latviju stāstīt darījumu partneriem citviet pasaulē, un kāds ir mūsu valsts vienotais tēls?

Mārketinga eksperts Andris Rubīns spriež, ka Latvija aizvien nav atradusi savu īpašo stāstu, kas mūsu valsti darītu atšķirīgu no citām pasaulē. “Lai stāsts nezaudētu aktualitāti, ir tajā katru gadu jāliek jaunas sērijas, jaunas nodaļas, ir jārada jauni produkti. Ir jāpilnveido likumdošana, jārada apstākļi, lai šī tēma Latvijā uzplauktu, nevis otrādi,” saka Rubīns.

Savukārt Eksporta izcilības forumā apbalvojumus saņēma 10 izcilākie Latvijas lielie eksportētāji, kā arī 10 uzlecošās eksporta zvaigznes. Eksporta atbalsta kustības “The Red Jackets” dibinātāja Inese Andersone uzsver, ka konkurence šogad bijusi ļoti sīva. Lielo eksportētāju vidū izceļami tādi zīmoli kā “Catchbox”, kas ražo mētājamos mikrofonus, “Dores mājas”, kā arī “Gamechanger Audio”, kas ražo unikālas skaņu sistēmas.

“Viņi ir piestrādājuši gan pie lieliska produkta, gan pie piedāvājuma, gan pie zīmola. Un, kad paskatāmies to kopā, esam lepni, ka mums ir tādi lieliski uzņēmumi,” saka Andersone.

Viņa arī norāda, ka jaunuzņēmumi pierādījuši – lai iekarotu pasaules tirgus, nepieciešama laba komanda un līdera dotības: “Mēs redzam, ka ir tehnoloģiju uzņēmumi, “zaļās” tehnoloģijas, mūzikas tehnoloģijas, arī dizains. Tā kā jaunajās uzlecošajās zvaigznēs ir pievienotā vērtība, kas Latvijai nākotnē nesīs lielu eksportu.”

Video no foruma pirmās dienas skatāms šeit:

Savukārt foruma otrajā dienā dalībniekiem būs iespēja tikties ar uzņēmējiem no dažādām pasaules valstīm un dalīties pieredzē kā attīstīt biznesu ārvalstīs. Arī otrās dienas tiešraide būs skatāma ziņu portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti