Pasaules Banka: Krievijas ekonomikas lejupslīde būs vēl straujāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules Banka (PB) pasliktināja Krievijas ekonomikas dinamikas prognozes šim gadam – pēc jaunākām prognozēm Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) samazināsies par 3,8%, nevis par 2,9%, kā paredzēts iepriekš, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pasaules Bankas eksperti paredz, ka rietumvalstu sankcijas pret Krieviju, kas noteiktas saistībā ar Maskavas agresiju Austrumukrainā, turpināsies arī šogad un nākamgad. Līdz ar to Krievijas pieeja starptautiskajiem finanšu tirgiem būs ierobežota.

Analītiķi paredz, ka šogad un nākamgad Krievijā arī pieaugs nabadzības līmenis - pirmo reizi kopš 1998.gada ekonomiskās krīzes.

Tai pašā laikā PB uzskata, ka jaunu sankciju ieviešana pret Krieviju ir maz ticama, bet ģeopolitisks saspīlējums pakāpeniski mazināsies.

2017.gada Pasaules Banka paredz Krievijas ekonomikai izaugsmi  par 2,2%. 

Jau ziņots, ka vairākas starptautiskās kredītreitingu aģentūras samazinājušas  Krievijas valsts obligāciju reitingu no Baa3 līdz Ba1 ar negatīvu prognozi, līdz ar to Krievijas obligācijas iekļautas spekulatīvajā jeb  „atkritumu zonā”, kurā nonāk vērtspapīri, kuros nav vērts investēt.  Arī kredītreitingu aģentūras sagaida, ka šogad Krievijas ekonomiku sagaida dziļa recesija, turklāt ekonomikas lejupslīde turpināsies arī 2016.gadā

Pēdējos mēnešos kredītreitingu aģentūras vairākkārt ir samazinājušas Krievijas kredītreitingu, aizvien skeptiskāk vērtējot tās ekonomiku. Arī rubļa vērtība kopš sankciju pret Krieviju ieviešanas ir kritusies.

Krievijas rubļa vērtības straujo krišanos ietekmēja gan Eiropas Savienības un citu valstu sankcijas, lai apturētu Maskavas agresiju Austrumukrainā, gan naftas cenu samazināšanās pasaules biržās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti