Pasaules Banka atvēlēs papildu 12 miljardus dolāru pārtikas krīzes pārvarēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai palīdzētu pārvarēt globālo pārtikas krīzi, Pasaules Banka ir apņēmusies piešķirt vēl 12 miljardus ASV dolāru. Līdz ar to Pasaules Bankas sniegtais ieguldījums sasniegs 30 miljardus dolāru. 

Par finansējuma palielinājumu paziņojis Pasaules Bankas prezidents Deivids Malpass, aicinot valstis palielināt savas ražas, lai kompensētu Krievijas uzsāktā kara Ukrainā radītos zaudējumus pārtikas tirgū. 

Malpass paskaidrojis, ka līdz ar prognozējamo straujo ražu kritumu vienā no nozīmīgākajiem graudu audzētājiem pasaulē – Ukrainā – ir nepieciešams domāt par krīzes seku mazināšanu. 

Tuvāko 15 mēnešu laikā finansējumu paredzēts novirzīt dažādiem projektiem, lai veicinātu gan pārtikas, gan arī minerālmēslu ražošanu. Tāpat paredzēts stimulēt tirdzniecību, kā arī atbalstīt visievainojamākās mājsaimniecības un ražotājus. 

Kā uzskata Malpass, valstīm ir jāpalīdz lauksaimniekiem palielināt sējumu platības, kā arī jāatsakās no tādas politikas, kas bloķē preču eksportu un importu, novirza pārtiku biodegvielas ražošanai, kā arī iedrošina nevajadzīgu preču uzkrāšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti