Pasaulē lielākais budžeta pārpalikums – Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vācija ir kļuvusi par valsti ar pasaulē lielāko pārpalikumu budžetā, ziņo aģentūra "Reuters". Valsts ekonomika un finanses turpina augt par spīti Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības strīdam ar ASV. Pasaulē šo ziņu uztver dažādi. ES un Starptautiskais Valūtas fonds turpina mudināt Vāciju ne tikai audzēt labklājību pašai, bet arī veicināt izaugsmi citur.

Jau trešo gadu Vācijas budžeta pārpalikums, ko veido gan preču plūsma, gan pakalpojumi, gan investīcijas, ir pasaulē lielākais. Aiz tās paliek Japāna, kam seko Nīderlande.

Vācijas Finanšu ministrija gan paziņojusi, ka valsts labklājību tomēr var apdraudēt valūtas svārstības Turcijā, jo Vācija ir otrā lielākā investore Turcijā, ilgstošs ES tirdzniecības strīds ar ASV, kā arī Lielbritānijas aiziešana no ES bloka.

Vācijas turība gan uztrauc ES, kas pārmet Vācijai nepietiekamu importu un pieprasījumu pēc citu valstu precēm un pakalpojumiem, kas palīdzētu augt arī citiem.

Vācijas eksporta spēku kritizē arī ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ir brīdinājis noteikt papildu ievedmuitas tarifus Vācijas autoražotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti