4. studija

Maldina pircējus, tirgojot pērnā gada sējas un ražas kalendārus

4. studija

Gultas pārklājā ietamborē emocijas un laikapstākļus

Pašapkalpošanās automazgātuvēs pie čeka tikt grūti

Pašapkalpošanās automazgātavās pie čeka tikt grūti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašapkalpošanās auto mazgātavas izmanto daudzi, bet daudzās no tām automātos nav iespējams saņemt čeku, un likums to nemaz neprasa. Čekus var prasīt pēc tam uzņēmumam birojā, bet arī šādu čeku izsniegšanu normatīvie akti neuzliek par pienākumu, noskaidroja LTV raidījums “4.studija”.   

Bez čeka cilvēkiem rodas problēma tajā brīdī, kad čeki ir nepieciešami, lai tos uzrādītu kā attaisnotos izdevumus.

“Tirdzniecības un pakalpojumu automātiem, ja konstrukcija nenodrošina šādu iespēju, darījuma apliecinošu dokumentu var neizsniegt,” raidījumam apliecināja Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu kontroles pārvaldes Elektronisko kases aparātu kontroles un metodikas daļas galvenais nodokļu inspektors Jānis Skulte.

“Ja klientam ir nepieciešams darījumu apliecinošais dokuments, tad pirms pakalpojuma sniegšanas ir jāsazinās ar pakalpojuma sniedzēju par iespēju šo darījumu apliecinošo dokumentu jeb stingrās uzskaites kvīti saņemt pie pakalpojuma sniedzēja ofisā,” skaidroja Skulte.

Taču normatīvajos aktos nemaz nav noteikts, ka pakalpojuma sniedzējam pat pēc klienta lūguma būtu pienākums čeku vai kvīti izsniegt, tātad uzņēmējs var rīkoties, kā vēlas.

“Zināmā mērā tā klientam var būt problēma, jo viņam nebūs šis te darījumu apliecinošais dokuments, jo normatīvais akts neparedz obligātu prasību izsniegt šo te kvīti,” atzina Skulte.

Esošo kārtību tuvākajā laikā nav plānots mainīt, jo čeku aparātu uzstādīšana radītu uzņēmējiem papildu izdevumus un tas palielinātu pakalpojuma cenu, kas, protams, nav autovadītāju interesēs.

Tādēļ tiem, kam būtiski mašīnas mazgāšanas izmaksas norādīt finanšu atskaitēs, jāmazgā mašīna vai nu vietās, kur ir čeku aparāti, vai jācer uz uzņēmumu labvēlību izsniegt čeku pēc pieprasījuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti