Uzņēmuma dibinātāja un īpašniece Egija Martinsone norādījusi, ka bankas piešķirtais finansējums būs kā atspēriena punkts nākotnes attīstībai.
Līdz ar jaunu ražošanas līniju uzstādīšanu un jaunu produktu izstrādi tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno dubultot ražošanas jaudu un atbilstoši būtiski kāpināt arī uzņēmuma apgrozījumu.
Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 6,8 miljoni eiro jeb – teju 30% vairāk nekā 2020. gadā.
Vietējā tirgū "Lat Eko Food" realizē aptuveni 30% saražotās produkcijas un aptuveni 70% tiek eksportēti. Uzņēmuma galvenie noieta tirgi šobrīd ir Skandināvijas valstis Somija un Zviedrija, kā arī Austrija, Krievija, Čehija, Lietuva, Kanāda, Singapūra, Japāna, Izraēla, Nīderlande un citas – kopumā vairāk nekā 30 pasaules valstis.
Šobrīd uzņēmuma ražotnē Ādažos, kas izvietota kopumā 3500 kvadrātmetru platībā, tiek gatavoti vairāk nekā 200 dažādi produktu veidi. Uzņēmumā nodarbināti 68 darbinieki.
KONTEKSTS:
"Lat Eko Food" reģistrēts 2010.gadā, un tā pamatkapitāls ir 14 217 eiro. Aģentūra LETA vēstī, ka uzņēmuma kapitāldaļas tiešā un pastarpinātā veidā pieder Egijai Martinsonei, kura ar bērnu pārtikas ražošanu sāka nodarboties pēc dēla Rūdolfa nākšanai pasaulē, – viņa vārdā nosaukta gan jaunā ražotne, gan arī bioloģisko produktu līnija bērniem.