Pārtikas zīmola «Rūdolfs» īpašnieki investē 7,4 miljonus eiro uzņēmuma attīstībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uzņēmums SIA "Lat Eko Food", kura pazīstamākā preču zīme Latvijas tirgū ir bioloģiskās pārtikas zīmols "Rūdolfs", piesaistījis 7,4 miljonu eiro bankas finansējumu, kas izlietots uzņēmuma saistību refinansēšanai, saimnieciskās darbības vajadzībām un attīstības mērķiem, informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma dibinātāja un īpašniece Egija Martinsone norādījusi, ka bankas piešķirtais finansējums būs kā atspēriena punkts nākotnes attīstībai. 

Līdz ar jaunu ražošanas līniju uzstādīšanu un jaunu produktu izstrādi tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno dubultot ražošanas jaudu un atbilstoši būtiski kāpināt arī uzņēmuma apgrozījumu.

Uzņēmuma dibinātāja un īpašniece Egija Martinsone
Uzņēmuma dibinātāja un īpašniece Egija Martinsone

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 6,8 miljoni eiro jeb – teju 30% vairāk nekā 2020. gadā. 

Vietējā tirgū "Lat Eko Food" realizē aptuveni 30% saražotās produkcijas un aptuveni 70% tiek eksportēti. Uzņēmuma galvenie noieta tirgi šobrīd ir Skandināvijas valstis Somija un Zviedrija, kā arī Austrija, Krievija, Čehija, Lietuva, Kanāda, Singapūra, Japāna, Izraēla, Nīderlande un citas – kopumā vairāk nekā 30 pasaules valstis.

Šobrīd uzņēmuma ražotnē Ādažos, kas izvietota kopumā 3500 kvadrātmetru platībā, tiek gatavoti vairāk nekā 200 dažādi produktu veidi. Uzņēmumā nodarbināti 68 darbinieki.

KONTEKSTS:

"Lat Eko Food" reģistrēts 2010.gadā, un tā pamatkapitāls ir 14 217 eiro. Aģentūra LETA vēstī, ka uzņēmuma kapitāldaļas tiešā un pastarpinātā veidā pieder Egijai Martinsonei, kura ar bērnu pārtikas ražošanu sāka nodarboties pēc dēla Rūdolfa nākšanai pasaulē, – viņa vārdā nosaukta gan jaunā ražotne, gan arī bioloģisko produktu līnija bērniem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti