Panorāma

Pieļauj budžeta deficīta celšanu un aizdevumu "airBaltic"

Panorāma

Veselības ministre I.Viņķele par situāciju valstī

Veikalos drūzma un rindas

Pārtikas veikalos tukšojas plaukti; tirgotāji aicina neļauties panikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dienā, kad valdība lēma izsludināt ārkārtējo situāciju vīrusa “Covid-19” izplatības ierobežošanai, pārtikas veikalos vērojams pircēju pieplūdums un tukšāki plaukti. Taču tirgotāji uzsver, ka preču plaukti tiek papildināti regulāri.

LTV kādā no pārtikas veikaliem Rīgā novēroja, ceturtdienas vakarā iedzīvotāji iepērkas ļoti aktīvi. Griķu plaukti ir pilnībā tukši. Cilvēki īpaši pērk arī konservus, sāli, arī higiēnas preces. Drūzmēšanās gan nav, lai gan cilvēku ir vairāk nekā ikdienā.

SIA “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule LTV pauda, ka veikals šādam pircēju pieplūdumam bija gatavs. “Janvārī saņemot pirmās indikācijas par to, ka vīruss varētu izplatīties globāli, sasaucu pirmo krīzes vadības sapulci. Modelējām situāciju, kā rīkoties attiecīgi tālāk – nepieciešamības gadījumā palielināt piegādes, ko arī veicam,” pastāstīja Dupate-Ugule.

Tāpat tiekot aktīvi strādāts pie tā, lai preču plaukti tiktu papildināti regulāri. Tiekot arī sekots līdzi tam, lai cena nemainās.

Arī Latvijas Tirgotāju asociācija paziņojumā medijiem aicināja iedzīvotājus neļauties panikai. Asociācija norāda, ka pašlaik veikalos ir pietiekams daudzums produktu, lai nodrošinātu cilvēkam nepieciešamo iztiku. Lielākā daļa veikalu, prognozējot situācijas attīstību un valdības rīcību, arī savlaicīgi piegādājuši palielinātus krājumus.

“Diemžēl pakļaujoties daļējai panikai šodien atsevišķas preces no veikalu plauktiem ir izpirktas. Taču tukšie plaukti tiks piepildīti jau rīt. Varbūt uz atsevišķām, tālāko ārzemju izcelsmes precēm – ilgākā laika periodā,” norādīts asociācijas paziņojumā.

Biedrības "Zemnieku saeima" ārpolitikas eksperts Valters Zelčs aģentūrai LETA pauda, ka 

Latvijā lauksaimnieki pilnībā spētu nodrošināt iekšējo tirgu ar pārtiku, pat ja Latviju pilnībā izolētu no ārpasaules.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības Organizācija norāda, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā atcelti masu pasākumi, kā arī slēgtas skolas un citas iestādes, lai ierobežotu "Covid-19" izplatīšanos.

Latvijā līdz 12. martam jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19"  apstiprināta 16 cilvēkiem. Valdība lēma izsludināt ārkārtējo situāciju līdz 14. aprīlim, tostarp uz laiku slēgt skolas un aizliegt lielos pasākumus.

Ieteikumi un rekomendācijas, biežāk uzdotie jautājumi un atbildes par koronavīrusa izraisīto uzliesmojumu pieejami Veselības ministrijas tīmekļvietnēSlimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē, kā arī IZM tīmekļvietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti