Rīta intervija

BATL vadītāja Inga Antāne par tranzīta nozari

Rīta intervija

Paralimpiete Diāna Dadzīte par nesen aizvadīto čempionātu, treniņiem, dzīvi Vācijā

LPTA pārstāvis Noris Krūzītis par "Lidl" ienākšanu Latvijā un nodokļu reformu

Pārtikas tirgotāju asociācija: «Lidl» ienākšana Latvijā sakustinās nozari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vācijas zemo cenu mazumtirdzniecības tīkla "Lidl" iespējamā ienākšana Latvijā sakustinās šo nozari un pastiprinās konkurenci, bet vietējiem pārtikas ražotājiem iekļūšana tajā būs izaicinājums, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.

Krūzītis skaidroja, ka par gaidāmo “Lidl” ienākšanu Latvijā liecina tas, ka ''Lidl'' pērk zemes gabalus un plāno tirdzniecības centru būvniecību. Raugoties uz tīkla pieredzi pasaulē, redzams, ka tas parasti jaunos tirgos ienāk uzreiz ar daudziem veikaliem. Tā noticis arī Lietuvā.

“Lidl” ienākšana Lietuvā esot radījusi sakāpinātu interesi par to – cilvēki gribēja redzēt, pataustīt un nopirkt, atzina Krūzītis, vienlaikus norādot – tā kā tīkls darbojas zemo cenu kategorijā, tā piedāvātais preču sortiments ir gana mazs.

Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektora skatījumā zemo cenu kategorijā Latvijas tirgū ir brīva vieta. Vienlaikus “Lidl” ienākšana varot sakustināt tirgu un radīt lielāku konkurenci starp nozares spēlētājiem. Pašiem tirgotājiem tas neesot slikti, jo liks inventarizēt savu līdzšinējo darbību un mēģināt konkurēt.

Pašlaik Latvijā līderi mazumtirdzniecības veikalu nišā ir “Supernetto” un “Maxima” mazie veikali.

Jauna veikalu tīkla ienākšana Latvijā arī saasinās konkurenci par darbiniekiem, un sarežģījumus var radīt pietiekami daudz zinošu darbinieku. Tas nozīmēs, ka tīklam vai nu būs jācīnās par Latvijā esošajiem darbiniekiem, vai jāmeklē cilvēki no malas, pauda Krūzītis.

Taču Krūzītis arī norādīja uz patērētāju ieradumu atšķirību: Eiropā pircēji biežāk šādos veikalos iegādājas lētāk pieejamas preces vairumā, savukārt Latvijas patērētāju pirkumi nav lieli, cilvēki biežāk iet uz veikalu un izvēlas svaigas preces, kas daudzos gadījumos nozīmē vietējos produktus.

Jau ziņots, ka viens no "Lidl" veikaliem tiek plānots Purvciemā. Tiesa, mikrorajona iedzīvotāji ir negatīvi noskaņoti pret šo ideju, jo veikala būvniecības dēļ nāksies sašaurināt zaļo zonu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti