Pārskaitījumi ES varētu kļūt krietni lētāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau pēc gada pārskaitījumi eiro valūtā starp valstīm, kas atrodas eirozonā un ārpus tās, varētu kļūt krietni lētāki. Eiropas Komisija (EK) trešdien, 28. martā, nāca klajā ar priekšlikumu mainīt pastāvošo kārtību un likt bankām samazināt komisiju līdz vietējo pārskaitījumu līmenim.

Ja tagad Latvijas iedzīvotāji vēlas pārskaitīt eiro uz kādu no pārējām Eiropas valstīm, tas viņiem maksā vien aptuveni 35 centus. Bet kad, piemēram, Bulgārijas iedzīvotāji pārskaita eiro uz Latviju, viņiem komisija var sasniegt 25 eiro.

Brisele tik augstas komisijas uzskata par nepamatotam un vēlas likt bankām tās samazināt.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis par naudas pārskaitījumiem ES
00:00 / 00:46
Lejuplādēt
“Konkrēts piemērs: ja kāds no Latvijas ir aizbraucis, teiksim, uz Poliju, un ir piedāvājums maksāt vai nu eiro, vai zlotos, tad pašreiz cilvēkam ir grūti noorientēties, kurš maksājums ir izdevīgāks,” saka EK priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis (“Vienotība”).

“Faktiski mēs vēlamies noteikt caurspīdīguma prasības, lai cilvēks saprastu, kādas ir izmaksas vienā vai otrā gadījumā un kura izvēle klientam ir izdevīgāka. Pašreiz tāds vienkāršs noteikums: ja jūs no eirozonas aizbraucat uz to pašu Poliju un ir izvēle maksāt zlotos vai eiro, tad parasti izdevīgāk ir maksāt zlotos, tātad, tās valsts valūtā, kuru jūs apmeklējat,” skaidro EK priekšsēdētāja vietnieks.

Tāpat EK sola, ka drīzumā iedzīvotājiem būs arī vairāk informācijas par to, cik daudz viņi samaksā par pirkumu, kad norēķins ar karti notiek ārvalstu valūtā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti