Paredz finanšu sektora lejupslīdi arī šogad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saskaņā ar šonedēļ publiskotajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem, finanšu un apdrošināšanas nozare pērn bijusi teju vienīgā, kur vērojams kritums. Tas galvenokārt saistīts ar komisijas naudas ienākumu samazināšanos visās apakšnozarēs, bet, jo īpaši – banku sektorā. Un prognozējams, ka sektorā lejupslīde turpināsies arī šogad.  

Starptautiskais Valūtas fonds jau pērnvasar prognozēja, ka savulaik trešās lielākās Latvijas bankas “AB.LV Bank” kraha ietekme un atteikšanās no nerezidentu apkalpošanas atstās pamanāmu ietekmi uz iekšzemes kopproduktu.

„Swedbank” galvenā ekonomiste Lija Strašuna: Par finanšu sektora darbu
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

„Swedbank” galvenā ekonomiste Lija Strašuna pieļāva, ka, iespējams, šogad nerezidentu noguldījumu aizplūšanas ietekme uz ekonomikas rādītājiem būs izjūtama pat vairāk nekā pērn.

“Mēs vēl to efektu turpināsim redzēt arī šogad un, iespējams, pat mazliet izteiktāk šogad redzēsim”, jo pērn nozari ietekmējošie notikumi nesākās paša gada sākumā.  Un nerezidentu apkalpojošo banku sektorā bija arī vairāki īstermiņa pasākumi  ieņēmumus paaugstināšanai, kas ietekmēja arī tos rezultātus, ko mēs redzam IKP, norādīja ekonomiste.

Bet, ja pasākumi, ko varēja īstenot, jau visi ir paveikti, ir skaidrs, ka šis sektors jau ir mazāks un kļūs vēl mazāks, un tas turpinās ietekmēt ekonomikas izaugsmi, norādīja Strašuna.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti