Labrīt

Īss audio ieskats mūsu nākotnes patiesības meklējumos

Labrīt

Ieva Roze. Dzejas krājums "No vienas tumsības otrā"

Jelgavā jaunais tirgus projekts nav gatavs, bet vecā tirgus zeme jau pārdota

Pārdota Jelgavas vecā tirgus zeme; pircējs un darījuma summa neskaidra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jelgavā pārdots vecā tirgus zemesgabals, taču nedz īpašuma pircējs, nedz arī darījuma summa un tā nosacījumi netiek atklāti, Latvijas Radio stāstīja reģionālā laikraksta "Zemgales Ziņas" redaktore Agnese Leiburga.

Plāns par tirgus pārcelšanu uz citu vietu Jelgavā ir aktuāls jau gadiem, un pēdējos gados šī ideja ir ieguvusi konkrētas aprises. Zināms, ka jauno tirgu plānots būvēt pie plānotā jaunā satiksmes termināļa, kas atradīsies pie dzelzceļa stacijas, kurp no pilsētas centra tiks pārcelta arī autoosta.

Pilsētas būvvalde nolēmusi, ka jaunā tirgus paviljona un stāvlaukuma būvei jaunajā vietā ir nepieciešama sabiedriskā apspriešana. Vienlaikus pašvaldībai daļēji piederošais SIA "Jelgavas tirgus" noslēdzis līgumu par Driksas upei pieguļošā vecā tirgus zemes gabala - 6423 kvadrātmetru platībā - pārdošanu.

Jelgavas pilsētas pašvaldība informējusi, ka "Jelgavas tirgus" saņēmis privāta komersanta piedāvājumu, kurā pausta vēlme pirkt kapitālsabiedrībai piederošu zemesgabalu.

"Jelgavas tirgus" valdes loceklis, mazākumā esošo pašvaldības daļu turētājs pilsētas mērs Andris Rāviņš (Zaļo un Zemnieku savienība) skaidrojis, ka "Jelgavas tirgus" kopš 2010.gada darbojas ar lieliem zaudējumiem. Pērn situācija esot uzlabojusies, tomēr nepietiekami. Bijis nepieciešams papildu finansējums, tāpēc nolemts vecā tirgus zemesgabalu pārdot.

Piedāvātā cena esot bijusi lielāka nekā objekta tirgus vērtība.

Jelgavas pilsētas pašvaldībā "Zemgales Ziņām" norādīts - tā kā "Jelgavas tirgus" ir privāta kapitālsabiedrība, papildu informāciju varot sniegt tikai kapitālsabiedrības valde.

Tādējādi ne pircējs, ne darījuma summa un tā nosacījumi netiek izpausti. Konkrētāku informāciju par darījumu "Zemgales Ziņām" nav izdevies iegūt, jo "Jelgavas tirgus" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Šalajevs jau kopš maija sākuma neesot atbildējis ne uz vienu reģionālā laikraksta jautājumu. 

Zināms vien, ka zemesgabala kadastrālā vērtība ir 81 000 eiro un tas atrodas vietā pie Driksas upes ar skatu uz palienes pļavām, jaukta tipa apbūves zonā, kur atļauts būvēt gan daudzdzīvokļu mājas, gan sabiedriskās ēkas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti