Pārdod CSDD kapitāldaļas 3 tehniskās apskates uzņēmumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par 5,4 miljoniem eiro pārdotas valsts AS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) piederošās kapitāla daļas trijos transportlīdzekļu tehniskās kontroles pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos, informēja “Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor”, kas iepriekš bija pazīstams kā Privatizācijas aģentūra.

  • Līgumu par SIA "Auteko & TUV Latvija – TUV Rheinland grupa" 51% no pamatkapitāla iegādi par izsoles sākumcenu 4,6 miljoniem eiro parakstīja uzņēmuma dalībnieks ''TÜV International GmbH - Unternehmensgruppe TÜV Rheinland'' no Vācijas.
  • SIA “Autests” 20% no pamatkapitāla par izsoles sākumcenu 375 tūkstošu eiro apmērā iegādājās tās dalībnieks SIA “Ogres servisa centrs”.
  • Savukārt SIA “Scantest” 20% no pamatkapitāla par izsolē nosolīto cenu – 460 tūkstošiem eiro – iegādājās tās dalībnieki SIA “CA 88” un “Carspect group AB” no Zviedrijas.

Noslēgto darījumu kopējā vērtība ir 5,4 miljoni eiro. Norēķini par visu kapitāla daļu iegādi trijos transportlīdzekļu tehniskās kontroles pakalpojumu sniegšanas uzņēmumos ir veikti pilnā apmērā.

Savukārt SIA “Venttests” elektroniskā izsole tika atzīta par nenotikušu, jo tai netika autorizēts neviens dalībnieks. Ventspils dome neizmantoja savas pirmpirkuma tiesības uz  CSDD piederošo SIA “Venttests” 50% kapitāla daļu paketi.

KONTEKSTS:

Līdz šim transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli valsts tehniskās apskates ietvaros veica un šobrīd arī turpina veikt CSDD akreditētie uzņēmumi, kuros CSDD ir izbeigusi līdzdalību saskaņā ar valdības doto atļauju pārdot CSDD piederošās kapitāla daļas.

Tādējādi iecerēts liberalizēt transportlīdzekļu tehniskās kontroles tirgu, paredzot, ka turpmāk uzņēmumi transportlīdzekļu tehniskās kontroles veikšanai valsts tehniskās apskates ietvaros tiks izraudzīti publiskas iepirkuma procedūras ietvaros.

Jāatgādina, ka konkurences padome jau 2018. gadā vērsa uzmanību uz neitralitātes neievērošanu. Tāpēc CSDD jau pērn plānoja rīkot iepirkumu konkursu, kurā noskaidros privātos uzņēmumus, kas veiks tehnisko apskati. Konkurences padome šādu lēmumu atbalstīja, taču par vispiemērotāko uzskata brīvā tirgus principu, kur ikviens akreditēts uzņēmumus varētu veikt šo pakalpojumu un noteikt tā cenu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti