Panorāma

BTAI pamet vadošie speciālisti

Panorāma

Pauze pirms partiju sarunām

Valdība lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro pārdali

Pārdalīs ministriju šogad neiztērētos vairāk nekā 10 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valdība otrdien, 23.oktobrī, lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro pārdali dažādiem mērķiem no naudas, ko ministrijas šogad nav iztērējušas. Piemēram, ministrijas rosina pārdalīt Salaspils kodolreaktora demontāžai, kā arī Paralimpiskā centra būvniecībai paredzēto naudu, jo abi projekti šogad netika sākti. Lielākās summas paredzēts pārdalīt starp Labklājības ministrijas (LM) programmām.

Šogad bērnu kopšanas pabalstu izmaksai valsts budžetā bija paredzēti 68 miljoni eiro, taču prognozes liecina, ka seši miljoni paliks pāri. LM lielāko daļu ietaupītās naudas rosina pārdalīt savām vajadzībām.

Piemēram, valsts sociālās aprūpes centru remontdarbiem vajadzīgi gandrīz divi miljoni eiro, savukārt centros strādājošo prēmijām ministrija vēlas piešķirt vienu miljonu.

Par šo un virkni citu rosinājumu neiztērētās budžeta naudas pārdalei otrdien lems valdība.

"Mēnesi tas viss tika apkopots. Tas ir saistīts ar Finanšu ministrijas veiktajām pārbaudēm katrā ministrijā, iekšienē atrodot šos līdzekļus. Kad tas tika apkopots, tika lemts to visu izdarīt vienā valdības sēdē, lai pēc tam pie tā nebūtu jāstrādā," sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Premjers uzsver, ka aptuveni pusi ietaupītās naudas jeb deviņus miljonus eiro valdība atstās neparedzētiem gadījumiem. Premjers neuzskata, ka par naudas pārdali būtu jālemj nākamajai valdībai. 

"Katrs punkts, kas ir – tās ir jau iepriekš bijušas nepieciešamības, ar ko mēs arī nosedzam parādus, neatstājot lietas, par ko pēc tam būtu grūti atbildēt," piebilda Ministru prezidents.

Vienu miljonu bērnu pabalstos ietaupītās naudas Izglītības ministrija rosina piešķirt dažādu motosportu sacensību rīkošanai.

Vēl ministrija rosina pārdalīt Paralimpiskā centra projektam domātos 1,2 miljonus eiro. Centra būvniecība šogad tā arī netika sākta.

"Es teiktu, ka projekta vadība vienkārši neizdarīja darbu tādos grafikos, kā tas būtu nepieciešams, lai šo naudu apgūtu. Tur vēl nav izņemta būvatļauja, līdz ar to šo naudu vienkārši šogad nav iespējams apgūt," norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ("Vienotība").

Pusmiljonu eiro Paralimpiskajam centram paredzētās naudas ministrija rosina piešķirt tenisa centram “Lielupe”. Gandrīz tikpat tiks arī futbola kluba "Jelgava" treniņbāzes izveidei, savukārt 145 000 eiro ministrija vēlas piešķirt "Daugavas stadionam".

"Lielupes tenisa centram tas arī ir nākamā gada atslogojums, jo tādā gadījumā mums ietaupās līdzekļi nākamajam gadam. Savukārt Daugavas stadionā ir nepieciešams aprīkojums un tehniskais nodrošinājums. Murjāņiem arī ir nepieciešami infrastruktūras uzlabojumi. Tās ir tās lietas, kurām parasti vienmēr pietrūkst naudas," piebilda Šadurskis.

Vēl aptuveni 2,5 miljonus eiro ministrijas vēlas pārdalīt no naudas, kas domāta Salaspils kodolreaktora demontāžai. Lielāko summu – gandrīz 700 000 eiro - Kultūras ministrija rosina piešķirt Ventspils Mūzikas vidusskolai. Savukārt aptuveni 1,4 miljonus eiro, ko Finanšu ministrija nav iztērējusi ēnu ekonomikas apkarošanai, rosināts piešķirt baznīcām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti