Paraksta «politisko ceļa karti» Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācijai ar kontinentālo Eiropu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 28.jūnijā, Briselē vēl pirms Eiropadomes Baltijas valstis un Polija parakstīja “politisko ceļa karti” par elektrotīklu sinhronizāciju ar kontinentālo Eiropu. Vēlamā rezultāta interpretācija gan atšķiras – Lietuva un Polija uzskata, ka pietiek ar pašreizējo 1000 megavatu savienojumu, bet Igaunija un Latvija grib divas savienojuma līnijas.

Ministru prezidents Māra Kučinska (Zaļo un Zemnieku savienība) preses sekretārs informēja, ka parakstīts dokuments par Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizāciju ar kontinentālo Eiropu. Parakstītais dokuments paredz apņemšanos strādāt pie Latvijas, Igaunijas un Lietuvas energotīklu sinhronizācijas ar kontinentālo Eiropu, darot to caur Poliju.

Šāds dokuments jeb politiskā ceļa karte paredz veikt papildu analīzi līdz šā gada augusta beigām, lai līdz septembra vidum var tikt uzsākta formālā projekta īstenošanas procedūra.

Paziņojumā medijiem Kučinskis norāda, ka svarīgi ir atrast tādu elektrotīklu sinhronizācijas ar kontinentālo Eiropu modeli, lai tiktu veicināta Latvijas un Baltijas valstu energoneatkarība, vienlaikus neradot lielu izmaksu slogu patērētājiem.

Kopā ar Kučinski šo dokumentu parakstīja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass, Polijas premjers Mateušs Moraveckis un Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti