Paraksta Latvijas dalības «Expo 2020» paviljona īres līgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Parakstīts Latvijas dalības “Expo 2020 Dubai” paviljona īres līgums, kuru no Apvienoto Arābu Emirātu puses parakstīja vēstniece Latvijā Hanāna Halfāna Ubaidu Alī Almadhanī un no Latvijas puses – Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Latvijas oficiālais pilnvarotais pārstāvis izstādē “Expo 2020 Dubai” Raimonds Aleksejenko, informēja ministrija.

Starptautiskā izstāde “Expo 2020 Dubai” Dubaijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, sākotnēji bija plānota laika posmā no 2020. gada 20. oktobra līdz 2021. gada 10. aprīlim, taču Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise pārcelta uz laiku no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. martam.

Īres līgums paredz, ka Latvija izstādē piedalīsies, izmantojot jau iepriekš izbūvētu paviljonu, kas iekārtots atbilstoši izstādes tematikai un kurā tiks izvietotas Latvijas ekspozīcijas un organizēti biznesa un kultūras pasākumi.

Tikšanās laikā ar Apvienoto Arābu Emirātu vēstnieci Aleksejenko esot uzsvēris, ka “Expo 2020 Dubai” ir nozīmīgs pasākums gan Latvijai, gan pasaulei kopumā, jo tas, iespējams, būs pirmais globālais pasākums pēc Covid-19 krīzes pārvarēšanas un tam būšot liela loma valstu ekonomiku atveseļošanās kontekstā. Latvijas dalības izstādē mērķis ir veicināt Latvijas atpazīstamību gan Tuvo Austrumu reģionā, gan arī pasaules mērogā, tādējādi veicinot mūsu uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju, kā arī ārvalstu investīciju piesaisti.

Vienlaikus tikšanās laikā tika pārrunātas aktualitātes izstādes organizēšanā. Aleksejenko informēja par jauno Latvijas dalības organizēšanas modeli, kurā aktīvu lomu uzņēmusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Tāpat viņš iepazīstināja ar sevi kā jauno Latvijas oficiālo pilnvaroto pārstāvi izstādē “Expo2020 Dubai”.

Sarunā piedalījās arī Latvijas vēstnieks Apvienoto Arābu Emirātos Atis Sjanīts, Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Zigmārs Zilgalvis, “Expo 2020 Dubai” izstādes valstu menedžeris Madžeds Al Suvaidi (Majed Al Suwaidi) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Apvienoto Arābu Emirātos vadītāja Inga Ulmane.

KONTEKSTS:

Starptautiskā izstādē "Expo 2020" Dubaijā savu dalību pieteica 192 valstis, un tās atklāšana bija plānota 2020. gada oktobrī. Rīkotāji cerēja uz 25 miljoniem apmeklētāju. Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise nācies pārcelt par gadu.

Iepriekšējo reizi Latvija uz izstādi neaizbrauca, un tiesvedība par dalībai paredzēto naudu joprojām turpinās. Arī šoreiz Latvijas dalība bija apdraudēta, taču arābu puse konceptuāli piekrita Latvijas paviljonu izstādē uzbūvēt pati.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti