Parādu piedzinējs sola atlīdzināt nepamatoti iekasēto par autostāvvietu sodiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis parādu piedziņas kompānijas "Julianus Inkasso Latvija" ("Julianus Inkasso") rakstveida apņemšanos, kurā tā apņemas pārtraukt īstenoto negodīgo komercpraksi par nepamatotu parādu atgūšanas izdevumu piemērošanu.

PTAC uzteic parādu piedzinēja apņemšanos atlīdzināt nepamatoti iekasēto par autostāvvietu sodiem
00:00 / 00:37
Lejuplādēt
Kā ziņots, "Julianus Inkasso" autostāvvietu firmas "Cityparks Latvija" uzdevumā piedzina parādus no nemaksātājiem vai citiem stāvvietu noteikumu pārkāpējiem. Par to parādniekiem bijis jāmaksā maksimāli iespējamie 17 eiro, taču vairāk nekā puse jeb desmit eiro no šīs summas tikusi iekasēta nepamatoti.

 

"Julianus Inkasso" skaidrojis, ka visus pārmaksātājus jau uzrunājis un naudu atdos. Tādējādi PTAC piedzinējam nepiemēros sodu, stāsta centra pārstāve Sanita Gertmane.

"Šajā gadījumā tā ir labprātīga apņemšanās, kas ir apsveicama no uzņēmuma puses. Tas nozīmē, ka uzņēmums rakstveidā atzīst savu vainu, atzīst savu pārkāpumu un apņemas to novērst. Protams, arī šajā gadījumā sakomunicēt ar cilvēkiem, kuri ir pārmaksājuši. Cilvēkiem, iesniedzot iesniegumus, visticamāk, dabūs savu naudiņu atpakaļ," saka PTAC pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti