Rīta intervija

Ašeradens: Pēc Zolitūdes traģēdijas liels pienesums būvniecības drošības uzlabošanā

Rīta intervija

"Swedbank" ekonomiste Evija Kropa par valsts budžetu un izmaiņām mikrouzņēmumu nodoklī

Deputāts Imants Parādnieks par budžetu un pieci.lv

Parādnieks: Neatrisinātais jautājums nākamā gada budžetā – sociālās iemaksas mikrouzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nākošā gada budžetā ir izdarītas daudzas labas lietas, piemēram, finansējums drošībai un veselībai, bet vājās vietas ir neatrisinātais jautājums par sociālās apdrošināšanas iemaksām mikrouzņēmumiem, intervijā Latvijas Radio norādīja Saeimas deputāts Imants Parādnieks (Nacionālā apvienība).

Runājot par tā sauktajām deputātu kvotām, Parādnieks norādīja uz svarīgiem projektiem, kurus deputāti atbalstījuši, piemēram, matemātikas grāmatas izdošanu bērniem ar speciālām vajadzībām, bet sabiedrības kritizētie projekti – kaut vai grupas "Līvi" jubilejas albums, par kuru grupa pati nezina, – esot pārpratums un komunikācijas trūkums.

Jautāts par to, vai kvotu sistēma kā tāda vairāk dara labu, nekā dod iespēju atbalstīt savējos, Parādnieks atzina, ka jautājumi sabiedrībai var rasties.

Jau ziņots, ka no nākamā gada par tā sauktajos mikrouzņēmumos nodarbinātajiem būs jāmaksā sociālās iemaksas. Tāpat vēstīts par plānu no nākamā gada pakāpeniski ieviest minimālo sociālo iemaksu slieksni, kas vairāk attieksies uz nepilnas slodzes darbiniekiem. Nākamgad sociālās iemaksas būs jāveic 75% apmērā no minimālās mēnešalgas, bet no aiznākamā – jau 100% apmērā.

Pret to pagājušajā nedēļā Saeimas Sociālo lietu komisijā iebilda uzņēmumi no Latvijas reģioniem, nevalstisko organizāciju un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji. Saeimas Sociālo lietu komisijā izveidotā darba grupa dažu nedēļu laikā mēģinās vienoties par sociālo iemaksu atvieglojumiem nepilnu slodzi strādājošajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti