Par valstij piederošajām «Grindeka» un «Valmieras stikla šķiedras» akcijām izsolēs iegūst 2,059 miljonus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atklātajās izsolēs biržā "Nasdaq Riga" otrdien, 8.novembrī, pārdotas visas valstij piederošās un valsts AS "Privatizācijas aģentūra" (PA) turējumā esošās zāļu ražotājas AS ''Grindeks" un stikla šķiedras ražotājas AS "Valmieras stikla šķiedra" (VSŠ) akcijas, kopumā par tām iegūstot 2,059 miljonus eiro, liecina paziņojums biržā.

Kopumā valsts īpašumā bija 219 780 AS "Grindeks" akcijas, kas pārdotas par 3,85 eiro gabalā. Tādējādi valsts par šīm akcijām izsolēs biržā ieguva 846 153 eiro. Savukārt par 425 609 VSŠ akcijām izsolēs iegūts 1,21 miljons eiro. Viena VSŠ akcija pārdota par 2,85 eiro.

Par abu uzņēmumu akcijām to pircējiem ir jāsamaksā līdz 10. novembrim. Izsolēs gūtie ieņēmumi papildinās valsts speciālo pensiju budžetu.

Akciju pārdošanu organizēja PA sadarbībā ar biržu "Nasdaq Riga". Iesniedzot izsoļu uzdevumus savā vai savu klientu vārdā, izsolē varēja piedalīties biržas "Nasdaq Riga" biedri. Izsolēs kopā tika saņemti 239 akciju pirkšanas pieteikumi.

"Investori mūs šodien patīkami pārsteidza. Pieprasījums pēc akcijām bija negaidīti augsts un būtiski pārsniedza piedāvājumu.

Tas, ka esam veiksmīgi pārdevuši visas akcijas par augstāku cenu, nekā izsoles sākumcena, liecina, ka tirgus dalībnieki ir gatavi investēt pieredzējušos uz eksportu orientētos uzņēmumos," teica PA vadītājs Vladimirs Loginovs.

"Grindeks" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" Baltijas Oficiālajā sarakstā. Kompānijas galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Biržā pieejam informācija liecina, ka kopumā ir emitētas 9585 000 "Grindeka" akcijas. Šogad minimālā akcijas cena tirdzniecībā biržā bija 3,96 eiro, bet maksimālā - 5,27 eiro par akciju.

Savukārt uzņēmuma VSŠ akcijas tiek kotētas "Nasdaq" Baltijas Otrajā sarakstā. Uzņēmums darbojas stikla šķiedras un tās izstrādājumu pētniecībā, izstrādē, ražošanā un pārdošanā. Kopumā ir emitētas 23 903 205 VSŠ akcijas, no tām 11 494 250 ir publiskajā apgrozībā.  Šogad minimālā akcijas cena tirdzniecībā biržā bija 2,76 eiro, bet maksimālā - 3,8 eiro par akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti