Par telefona lietošanu pie stūres ik gadu soda ap 4000 autovadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai gan sods par viedierīču lietošanu pie automašīnu stūres pērn celts un var sasniegt pat 100 eiro, joprojām autovadītāji noteikumus pārkāpj. Valsts policija ik gadu par to soda ap četriem tūkstošiem šoferu, taču pārkāpēju skaits ir daudzkārt lielāks, norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Par telefona lietošanu pie stūres ik gadu soda ap 4000 autovadītāju
00:00 / 00:56
Lejuplādēt
Policija arī ir pārliecināta, ka daudzu negadījumu iemesls ir tieši mobilo ierīču lietošana, tāpēc arī pašiem autovadītājiem jāapzinās riski, ko rada novēršanās no ceļa mobilo telefonu ekrānos, stāsta Artis Velšs:

"Arī ikdienā pārvietojoties pa ielām, es domāju, ka arī autovadītāji paši redz, cik daudz tad viņi tiek lietoti, tai skaitā braukšanas laikā. Un tas protokolu skaits, ko mēs sastādām tieši par viedierīču lietošanu tieši braukšanas laikā, kad autovadītājs ir kustībā, ir diezgan liels. Ja paņem šos pēdējos gadus, tad 2016. gadā bija 4121 administratīvais protokols. Pagājušajā gadā bija mazliet mazāk – 3722 protokoli, bet es negribētu teikt, ka mazāk lieto šīs ierīces, visdrīzāk šeit ir jautājums par mūsu kapacitāti un spēju šos pārkāpumus fiksēt. Un šogad jau ir sastādīti vairāk nekā 1000 protokoli. Mums ir pamats uzskatīt, ka daudzās situācijās telefons varēja būt par iemeslu, kad autovadītājs lēnām nobrauc no joslas vai izbrauc no ceļa vai telefons tiek kaut kur meklēts. Tieši pie šīm sadursmēm dažādām tā problēma varētu būt dažādu viedierīču lietošana."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti