Par spīti Covid-19 ierobežojumiem elektroauto uzņēmums «Tesla» atvēris galveno rūpnīcu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Elektromobiļu ražošanas uzņēmuma „Tesla” dibinātājs un vadītājs Īlons Masks nolēmis nepakļauties Kalifornijas štata Alamedas apgabalā noteiktajiem Covid-19 ierobežojumiem un atsācis darbību uzņēmuma galvenajā mītnē. Atbildīgās varasiestādes pagaidām risinot situāciju ciešā saziņā ar uzņēmumu un sagaidot no tā tālākās darbības plānu, kā arī visu nepieciešamo prasību ievērošanu.

Par spīti Covid-19 ierobežojumiem elektroauto uzņēmums «Tesla» atvēris galveno rūpnīcu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

ASV Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu mīkstināšana dažādos štatos un apgabalos atšķiras. Piemēram, Kalifornijas štatā ir atviegloti ierobežojumi, lai atļautu ražošanu. Tiesa, štatā esošajā Alamedas apgabalā ierobežojumi par rūpnīcu darbību nav atcelti. Šī apgabala Fremontas pilsētā, uz dienvidiem no Sanfrancisko, atrodas arī elektromobiļu ražošanas uzņēmuma „Tesla” galvenā mītne un rūpnīca. Covid-19 dēļ marta beigās tā apturēja savu darbību.

Uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Masks iepriekš solīja pārcelt firmas galveno biroju ārpus Kalifornijas, ja ražotnei netiks dota atļauja atkal atsākt darbu. Amatpersonas no Teksasas, Jūtas, Džordžijas un arī Nevadas štata, kur „Teslai” jau ir bateriju montāžas rūpnīca, bija sazinājušās ar Masku, piedāvājot pārcelt rūpnīcu tieši pie viņiem. Tomēr „Teslas” vadītājs tā arī nelēma par labu šādam solim. Tā vietā sestdien uzņēmums iesniedza tiesā prasību pret Alamedas apgabalu, lūdzot tiesu atcelt rīkojumu, kas neļauj autoražotājam atsākt ražošanu.

Nesagaidot tiesas lēmumu, Masks pirmdien paziņoja, ka pēcpusdienā tiks atsākta rūpnīcas darbība. Uzņēmuma vadītājs tviterī rakstīja: „”Tesla” šodien restartē savu ražošanu par spīti Alamedas apgabala noteikumiem. Es būšu darba ierindā kopā ar visiem pārējiem. Jā kādu nepieciešams arestēt, es lūdzu, lai tas būtu vienīgi es.”

Kā novēroja ASV mediji, uzņēmuma teritorijā patiesi sākusies liela cilvēku un automašīnu rosība. Esot arī tādi darbinieki, kas rūpnīcā neesot ieradušies, jo vēlas ievērot apgabalā noteiktos ierobežojumus. Taču tagad, kā atzīst darbinieki, esot jābaidās arī par to, vai viņi tādēļ netiks atlaisti.

Alamedas apgabala ārkārtas dienestu birojs sacīja, ka „Teslai” ir atļauts veikt darbību minimālā apjomā līdz brīdim, kad amatpersonas apstiprinās darbības plānu, ko uzņēmums drīzumā iesniegšot. Varasiestāžu pārstāvji sagaidot arī to, ka uzņēmums ievēros visas nepieciešamās prasības. Tomēr sekas nepakļaušanās gadījumā varasiestāžu paziņojumā netika minētas. Tikmēr Fremontas policijas departaments minējis, ka policija visas ar ierobežojumiem saistītās darbības veic, balstoties uz apgabala veselības departamenta norādījumiem.

Masks tviterī rakstīja, ka „Tesla” tikusi izdalīta no pārējo autoražotāju vidus, jo citiem esot atļauts atsākt ražošanu. Citi autoražotāji bija plānojuši atsākt ražošanu maijā, bet dažiem bija nācies to atlikt, piemēram, Mičiganas štatā.

ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins pirmdien sacīja, ka štatam palīdzības sniegšanu uzņēmuma rūpnīcas atvēršanā „vajadzētu noteikt par prioritāti”, jo tas ir viens no lielākajiem darba devējiem Kalifornijā.

Štata gubernators Gevins Ņūsoms sacīja, ka viņš pagājušajā nedēļā runājis ar Masku, un tieši uzņēmuma dibinātāja bažas bijis iemesls lēmumam par ražošanas atsākšanu Kalifornijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti