Par šā gada eksporta čempionu nosauc «Olainfarm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" eksporta čempiona titulu ieguva farmācijas kompānija AS "Olainfarm".

Titula "Eksporta čempions" pretendentus žūrijas komisija izvirza no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā. Pērn šis tituls tika būvkompānijai AS "UPB".

Šogad kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā uzvarēja SIA "Karavela". Otrajā vietā ierindojās AS "Sidrabe", bet trešajā vietā - AS "Rīgas piena kombināts". Atzinība šajā kategorijā tika izteikta SIA "Compaqpeat", SIA "Kurzemes gaļsaimnieks", SIA "Nordic Plast", AS "PET Baltija" un SIA "WWL Houses".

Kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā par uzvarētāju tika atzīta SIA "X Infotech". Otrajā vietā ierindojās SIA "Skan-Tooling", bet trešajā vietā - SIA "Latgales stabu konstrukcijas". Atzinība šajā kategorijā tika izteikta SIA "AD Verbum", SIA "Advaita International", SIA "Nords Event Communications", SIA "NPK Expert" un SIA "Volburg".

Kategorijā "Importa aizstājējprodukts" par uzvarētāju atzīta SIA "Sakret" ar universālā nobeiguma špakteļtepi "LH", savukārt otrajā vietā ierindojās SIA "Tenapors" ar sendvičpaneļiem, bet trešajā vietā - SIA "Kvadro" ar "Maga" repelentiem odiem un ērcēm, kā arī "Kvadro Eco" tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļiem. Atzinība šajā kategorijā tika SIA "Latvijas piens" svaigajiem sieriem "Sniega bumbas" un SIA "MK Dizains" ar virvju konstrukciju "Piramīda" bērnu rotaļu laukumiem.

Kategorijā "Inovatīvākais produkts" uzvarēja SIA "Larifāns" ar pretvīrusu un imūnmodulējošo preparātu "Larifan". Savukārt otrajā vietā - AS "Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca" ar maiņstrāvas elektropiedziņas komplektu "ŹTEO-90", bet trešajā vietā - SIA "Silvanols" ar uztura bagātinātāju "Astmosil".

Kategorijā "Rūpnieciskais dizains" par uzvarētāju atzīts SIA "Felici" radītā alternatīvā musli "Graci" iepakojums, bet otrajā vietā ierindojās SIA "Ērenpreiss Original" ar "Ērenpreiss" velosipēdiem, bet trešajā vietā - SIA "PAA" ar "SilkStone" kompozītmateriāla vannām un izlietnēm. Atzinība šajā kategorijā tika izteikta SIA "Dizz" radītajam cilvēkiem ar kustību traucējumiem pielāgotajam trīsritenim "Transformer-Hopp" un SIA "66 North Baltic" termoregulējošajiem apģērbiem.

Katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos - tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālos darījumu braucienos. Savukārt trešo vietu ieguvēji saņēma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem.

Visiem laureātiem tika piešķirta iespēja izmantot konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2014" laureāta zīmi uz savu produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos. Informācija par visiem konkursa laureātiem ievietota LIAA mājaslapā ar tiešsaisti uz uzņēmumu mājaslapām.

Jau ziņots, ka šodien Cēsīs norisinājās ikgadējais Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa forums, kura laikā tika pasniegtas "Eksporta un inovācijas balvas 2014".

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" tiek rīkots jau desmito gadu, un šogad konkursā kopumā tika iesniegts 101 pieteikums no uzņēmumiem visā Latvijā. No tiem žūrijas komisija atlasīja un konkursa otrajai kārtai virzīja 29 uzņēmumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti