Par «Rīgas satiksmes» padomes priekšsēdētāju ievēlēts Normunds Narvaišs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA "Rīgas satiksme" padomes priekšsēdētāju ievēlēts Normunds Narvaišs, liecina uzņēmuma paziņojums medijiem.

Piektdien, 19. jūlijā, "Rīgas satiksmes" jaunā padome – Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko un Normunds Narvaišs – sanāca uz pirmo sēdi. Tās laikā par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Narvaišs, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku Ozols. Tāpat pirmajā sēdē runāts par uzņēmuma aktualitātēm un prioritāri veicamajiem darbiem.

"Ņemot vērtā to, ka neviens no jaunās padomes locekļiem iepriekš nav darbojies "Rīgas satiksmē", tad šobrīd galvenā prioritāte ir iepazīties ar kopējo situāciju uzņēmumā, lai varētu izveidot ilgtspējīgu pārvaldības modeli un atlasīt profesionālu uzņēmuma valdi," skaidro uzņēmumā.

KONTEKSTS:

"Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks šomēnes uzņēmuma padomē iecēla SEB bankas" bijušo valdes priekšsēdētāju Ozolu, autonomas kompānijas "ALD Automotive" valdes locekli Pančenko, kā arī SIA "Latvijas autoceļu uzturētājs" padomes locekli Narvaišu. Vieta darbam padomē ir rezervēta arī pašreizējam "Rīgas satiksmes" valdes loceklim Jurim Švanderam, taču to viņš ieņems pēc atkāpšanās no valdes locekļa amata.

Kopumā uz piecām vakantajām padomes locekļu amata vietām pieteicās 64 pretendenti, no kuriem otrajā kārtā iekļuva 41. Piektajam padomes loceklim, pēc Baraņņika domām, jābūt cilvēkam ar augstāko juridisko izglītību, un šis cilvēks tiks meklēts vēl vienā konkursa kārtā.

Izveidot padomi "Rīgas satiksmē" rosināja neatkarīgā auditorkompānija "Ernst&Young" pēc tam, kad bija veikusi auditu par situāciju uzņēmumā. Audits tika veikts pēc pērnā gada izskaņā ierosinātā kriminālprocesa uzņēmumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti